Pilotul SURPRIZĂ care ar putea pilota la Mercedes începând cu 2019

Pilotul SURPRIZĂ care ar putea pilota la Mercedes începând cu 2019

TOTO WOLFF, TEAM MANAGERUL MERCEDES A RECUNOSCUT CĂ LEWIS HAMILTON S-AR PUTEA SĂ AIBĂ UN NOU COLEG ÎNCEPÂND CU ANUL VIITOR. ȘI NU ORICE COLEG, CI UN PILOT LA CARE FOARTE PUȚINI S-AR AȘTEPTA SĂ TREACĂ LA MERCEDES ÎN 2019.

Cum Valtteri Bottas rămâne fără contract la final de sezon, fiind așteptat să treacă la altă echipă în 2019, echipa cu motorizare germană se pregătește să semneze cu un alt pilot care să îi fie coechipier lui Hamilton. Bottas a terminat în fața lui Lewis în Bahrain, însă nu a reușit să îl depășească pe Vettel, cu ale lui pneuri aproape inutilizabile spre final de cursă.

Prin paddock au circulat zvonuri potrivit cărora pilotul Red Bull, Daniel Ricciardo, ar urma să treacă la Mercedes începând cu anul viitor, pentru a ajuta echipa la o mai bună clasare la finalul sezonului 2019. Totuși, zvonurile au fost infirmate de însuși Toto Wolff, care a declarat că deocamdată a vorbit cu pilotul Carlos Sainz de la Renault și că l-ar dori la echipa sa.

“Carlos e un băiat special, foarte inteligent, cu valori corecte, cu familie bună și foarte rapid. L-aș compara de exemplu cu Hulkenberg. Dacă îi va face față lui Nico, va fi pe lista tuturor echipelor. M-am înțeles tot timpul bine cu Carlos și tatăl său, am avut mereu o prietenie minunată. Am vorbit și despre posibilitatea de a trece la Mercedes, dar pe atunci el era la Red Bull și deci nu putea veni la noi”, a declarat Toto Wolff pentru publicația Mundo Deportivo.

Sainz s-a bucurat la maxim de clasarea în puncte, pe locul 10 la final de cursă în Australia. La Bahrain însă, pilotul Renault a terminat pe 11, în afara punctelor.