Ferrari explică ce a nu a funcționat la pitstop-ul dezastruos al lui Raikkonen din Bahrain

Ferrari explică ce a nu a funcționat la pitstop-ul dezastruos al lui Raikkonen din Bahrain

MAURIZIO ARRIVABENE, TEAM PRINCIPAL LA FERRARI A EXPLICAT CUM O PROBLEMĂ LEGATĂ DE UN SENZOR ELECTRONIC A DUS LA OPRIREA DEZASTRUOASĂ LA BOXE A LUI KIMI RAIKKONEN, IN URMA CĂREIA UN MECANIC S-A ALES CU UN PICIOR RUPT.

Mecanicul rănit, Francesco Cigarini, s-a ales cu piciorul rupt după ce a fost călcat de mașina pilotată de Raikkonen, lăsat să plece de la boxe înainte ca roata din stânga spate să îi fie înlocuită. Arrivabene a explicat de ce a primit monopostul culoarea verde înainte ca pitstop-ul să se fi terminat, în conferința de presă de joi.

“Ca să lămurim lucrurile odată pentru totdeauna, ca echipă, ne-a fost foarte greu să ne împăcăm cu ideea că unul dintre noi a fost accidentat. Deci a fost în interesul nostru să vedem exact ce s-a întâmplat. Am făcut o anchetă alături de FIA, pentru că și ei, și noi suntem atenți la siguranță. Am revăzut procedura de oprire la boxe, care are trei factori: control uman, mecanic și electronic. La roata în cauză, un device electronic nu a citit corect faptul că procedura nu fusese completă, așa că a dat culoarea verde la semafor. Am revizuit procedura și nu credem că vom mai avea parte de așa ceva pe viitor” – Maurizio Arrivabene.

Arrivabene a vorbit și despre recunoștința pe care o are pentru staff-ul medical care s-a îngrijit de mecanicul rănit.

“Aș vrea să îi mulțumesc doctorului nostru, staff-ului medical al FIA și autorităților din Bahrain. Ne-au pus la dispoziție cel mai bun doctor din țara lor care l-a și operat pe mecanicul rănit. Ne-au ajutat 24 de ore din 24, le mulțumim din suflet”, a concluzionat liderul Ferrari.