Formula 1 China: Mercedes râmâne în frunte și după FP2

Formula 1 China: Mercedes râmâne în frunte și după FP2

Lewis Hamilton a fost din nou, cel mai rapid pilot și în a doua și ultima sesiune de antrenamente libere a zilei. Britanicul de la Mercedes a stabilit un timp de 1m:33.482s folosind pneurile UltraSoft.

Al doilea în clasament a fost Kimi Raikkonen de la Ferrari. Finlandezul a avut o întârziere de doar 7 miimi de secundă pe aceeași compoziție de pneu. De altfel, Kimi a fost cel mai rapid pilot în primul sector, celelalte aparținând piloților Mercedes (Hamilton în S2 și Bottas în S3).

Și pentru că tot am pomenit de Bottas să spunem că el a fost al treilea cel mai rapid pilot, întârzierea lui față de Hamilton fiind de 33 de miimi de secundă. Și pentru el tot pneurile UltraSoft.

Sebastian Vettel s-a clasat pe locul 4, la puțin peste o zecime. Germanul a declarat la sfârșitul sesiunii că a găsit un setup mai bun, dar încă nu este pe deplin mulțumit.

Al 5-lea a fost Max Verstappen. Olandezul a fost cu aproape 3 zecimi și jumătate peste timpul lui Hamilton. El a fost urmat în clasament de Nico Hulkenberg de la Renault. Suprinzătoare este diferența între primele 3 echipe și cele din eșalonul doi. Hulkenberg este la aproape 9 zecimi de lider și la jumătate de secundă de Verstappen.

Magnussen a fost din nou cel mai rapid pilot al celor de la Haas, el încheind sesiunea pe locul 7 la aproape o secundă de lider.

În spatele său, al doilea monopost Renault, cel al lui Carlos Sainz.

Daniel Ricciardo a fost al 9-lea. A fost o sesiune în care australianul a încercat mai multe setup-uri, timpul său cu o secundă mai slab decât al lui Hamilton demonstrând faptul că încă nu se înțelege cu monopostul său.

Alonso intră pentru prima oară în top 10 în acest week-end. El a fost urmat de Perez de la Force India, care încă nu se înțelege cu update-urile aduse monopostului VJM10.

Pierre Gasly a fost al 12-lea pentru Toro Rosso, cel mai bun timp al francezului fiind cu aproape 1,4 secunde peste cel al lui Hamilton.

Al doilea pilot Force India, Ocon, a fost al 13-lea urmat de coechipierul lui Alonso, Stoffel Vandoorne. Belgianul a fost chemat la stewarzi împreună cu un reprezentant al echipei pentru a da explicații în legătură cu o posibilă încălcare a regulamentului. El a fost nevoit să se retragă din sesiune după un pit-stop de rutină. Din câte se pare roata dreapta spate nu a fost prinsă corespunzător, McLaren putând fi amendată pentru un Unsafe Release.

Hartley a fost al 15-lea urmat de Sirotkin de la Williams și de perechea Ericsson – Leclerc de la Alfa Romeo Sauber.

O sesiune extrem de dificilă pentru Grosjean care a terminat penultimul. Francezul a avut o întârziere de aproape 3 secunde față de lider (și 2 secunde față de coechipierul său).

Ultimul în clasamentul sesiunii, la fel ca și în FP1 – Lance Stroll.

© f1.com