Hamilton și-a cerut scuze de la Verstappen, după ce l-a “alintat” la finalul Grand Prix-ului din Bahrain

Hamilton și-a cerut scuze de la Verstappen, după ce l-a “alintat” la finalul Grand Prix-ului din Bahrain

LEWIS HAMILTON ȘI-A CERUT SCUZE LUI MAX VERSTAPPEN, ÎNCERCÂND ASTFEL SĂ ÎNCHEIE DISPUTA DINTRE CEI DOI, APĂRUTĂ LA FINAL DE GRAND PRIX ÎN BAHRAIN.

Hamilton l-a “alintat” pe Verstappen, folosind apelative care nu ar face cinste niciunui campion mondial. Pilotul Mercedes a susținut și că Max se comportă imatur, fapt ce îi va costa mult pe cei de la Red Bull în sezonul actual.

La conferința de presă din Shanghai de joi, Verstappen l-a acuzat pe actualul deținător al tilului de Formula 1 că îi pune în cârcă o vină pe care nu o merită. Tot scandalul dintre cei doi a început de la ciocnirea la care cei doi au fost părtași, în turul doi al cursei din Orientul Mijlociu. Verstappen nu crede că i se poate imputa vina doar pentru că este un pilot mai tânăr.

“E simplu și ușor să dai vina pe pilotul mai tânăr, așa văd eu lucrurile aici. De ce să schimb eu ceva? Nu cred că am greșit cu nimic în modul în care m-am comportat” – Max Verstappen.

După ce s-a înfuriat în Bahrain, Hamilton a vorbit mult mai frumos despre incident în Shanghai, când a dat declarații în fața presei în paddock-ul chinez.

“După ce am dat câteva autografe unor fani, am fost și i-am strâns mâna lui Max și mi-am cerut scuze. Trebuie să ne respectăm unii pe ceilalți, indiferent de vârstă. Mai ales că sunt mai în vârstă ca el, am simțit că e important să merg și să vorbesc cu el. Dacă a fost vina lui, sau vina mea, nu mai contează. Sper ca prin faptul că am fost respectuos cu el, să putem trece mai departe și să ne vedem de curse calmi, fapt foarte important pentru noi piloții” – Lewis Hamilton.

Înainte de etapa a treia a campionatului, Hamilton a strâns cu 17 puncte mai puțin decât adversarul Sebastian Vettel. Incidentul de duminica trecută a fost surprins de camerele de luat vederi din anticamera podiumului. Lewis Hamilton a spus că se va gândi de două ori înainte să îi reproșeze ceva unui alt pilot, imediat după cursă.

“O să fiu mai precaut. M-am comportat foarte bine în toți acești ani, a fost prima dată când efectiv am uitat de tot, de camere și de oamenii de lângă mine. Când ești acolo, totul este mult mai real, simțurile sunt ascuțite și emoțiile sunt nebunești. Ești furios, dar ești și bucuros, adrenalina e în toi, și mai apoi te trezești cu un microfon în față. Nu ai cum să răspunzi ca și când ai fi calm, în circumstanțe normale, așa că oamenii clar că te judecă pentru acel moment. Dar e bine să vedem și un pic de emoție, pentru motorsport în general”, a concluzionat Hami.