Liberty Media a hotărât: Reglementările motoarelor F1 pentru 2021 trebuie finalizate până în luna mai

Liberty Media a hotărât: Reglementările motoarelor F1 pentru 2021 trebuie finalizate până în luna mai

PROPRIETARII FORMULA 1, LIBERTY MEDIA, AU CERUT FINALIZAREA REGLEMENTĂRILOR PRIVIND MOTORIZAREA F1 PENTRU 2021 PÂNĂ LA FINALUL LUNII MAI. ANUNȚUL A FOST FĂCUT DE TEAM MANAGERUL FERRARI, MAURIZIO ARRIVABENE.

Planurile inițiale privind motoarele pentru 2021 au fost date publicității în octombrie anul trecut, dar de atunci nu s-a luat nicio măsură oficială finală în legătură cu acestea. Joi, la conferința de presă a FIA din Shanghai, jurnaliștii au notat primele comentarii oficiale din partea Ferrari pe acest subiect.

Maurizio Arrivabene, a explicat deadline-ul pe care cei de la Liberty Media l-au setat pentru mai. Până atunci, toți cei patru producători de motoare din Formula 1 vor trebui să se conformeze cu reglementările și să cadă de comun acord cu privire la viitoarea clasă de motorizări a celui mai iubit sport cu motor.

“Liberty, dacă nu mă înșel, ne-au impus un ultimatum în luna mai. Sper că se va respecta. E devreme, da, e departe de noi 2021, dacă te uiți la situație din acest punct de vedere. Noi, Mercedes, Renault și Honda am trimis o scrisoare către Liberty acum o lună, în care am explicat în detaliu poziția noastră. Pentru noi lucrurile sunt clare” – Maurizio Arrivabene.

Franz Tost de la Toro Rosso a vorbit de asemenea despre necesitatea confirmării noilor reguli referitoare la motoarele ce vor fi folosite începând cu 2021.

“Cred că reglementarea motoarelor trebuie finalizată cât mai curând, până în mai sau iunie. Altfel, nu cred că alți productărori care ar vrea să intre în Formula 1 o vor putea face vreodată. 2021 se apropie cu repeziciune. Liberty Media știe asta, așa că vom vedea ce și cum. Sunt de acord cu planul prezentat de Liberty, sper că îl vor anunța oficial și gata” – Franz Tost.

Arrivabene a mai discutat și despre bugetul de 150 de milioane de dolari pe care Liberty Media îl vrea în 2021, spunând că sunt mulți factori care trebuie luați în considerare când se discută bugete și schimbări.