Horner, despre Verstappen: “Îmi amintește de Vettel de la început de carieră”

Horner, despre Verstappen: “Îmi amintește de Vettel de la început de carieră”

CHRISTIAN HORNER, TEAM MANAGER LA RED BULL SPUNE CĂ SERIA DE INCIDENTE ÎN CARE MAX VERSTAPPEN A FOST IMPLICAT DE LA ÎNCEPUTUL SEZONULUI ȘI PÂNĂ ACUM ÎI AMINTEȘTE DE SEBASTIAN VETTEL ȘI ÎNCEPUTURILE SALE.

Vettel a primit porecla de “crash kid” de la un team manager în 2010 după o coliziune, însă după acel incident a reușit să câștige primul din cele patru campionate mondiale consecutive pe care le are în palmares.

Verstappen a avut un start greu în 2018, cu un abandon în Australia, o coliziune cu Hamilton în Bahrain și încă una cu Vettel în China. De asemenea, Max a pierdut o poziție în favoarea colegului său Ricciardo, în timp ce încerca să îl depășească pe Hamilton.

“Da, a făcut câteva greșeli, dar îmi amintesc când Sebastian era într-un punct similar al carierei, și și el făcea destul de multe asemenea greșeli” – Christian Horner.

Horner a declarat că a vorbit deja cu Verstappen despre performanțele sale de la Shanghai, spunând că pilotul și-a învățat lecțiile.

“Sunt convins că are un talent fenomenal. E inteligent și știe care sunt părțile la care mai are de lucrat, nu am niciun dubiu că va lucra la ele”, a mai adăugat team principalul de la Red Bull.

Directorul FIA Charlie Whiting a vorbit la rândul lui despre Verstappen, spunând că nu are de ce să reia discuția cu pilotul olandez după cursa din China.

“Cred că stewarzii și-au făcut treaba bine azi. Nu cred că trebuie să intervin eu. A făcut o greșeală și a fost penalizat. Da, e de criticat, dar pentru asta există de fapt acele puncte de penalizare. Sunt date pentru a educat un pilot care se mai abate de la reguli. Are 5 puncte acum, ar trebui să fie mai atent, aș zice eu” – Charlie Whiting.