IndyCar: Alexander Rossi domină autoritar etapa din Long Beach

IndyCar: Alexander Rossi domină autoritar etapa din Long Beach

Nimeni și nimic nu i-a putut sta în cale lui Alexander Rossi, care a gestionat impecabil toate variabilele în cursa de tradiție de pe străzile din Long Beach pentru a treia sa victorie din carieră, una care-l aduce în postura de lider în clasamentul piloților.

Încă din sesiunile anterioare cursei a fost evidentă superioritatea pachetului Honda, iar Andretti Autosport a găsit cele mai potrivite setări pentru a pune puterea jos la ieșirea din virajele lente. Alex Rossi a semnat timpul de pole, apoi a gestionat excelent atât plecarea, cât și restarturile ulterioare. Neutralizările i-au afectat mai degrabă pe urmăritorii săi cei mai apropiați, care au încercat să-și adapteze strategiile: Bourdais și Dixon au intrat la standuri când acest lucru nu era permis, iar Josef Newgarden a riscat pe o strategie cu 3 opriri care nu a dat roade.

În faza finală a întrecerii, Rossi n-a avut probleme în a se apăra în fața unui Will Power (Penske) insistent, cu mari rezerve de push-to-pass, însă incapabil să surmonteze handicapul Chevrolet, vizibil cu ochiul liber. Astfel, cea de-a treia etapă a adus al treilea învingător diferit (dintr-o echipăă diferită totodată), de fiecare dată victoria fiind sinonimă cu șefia în clasamentul general. Podiumul a fost completat de Ed Jones (Ganassi), în timp ce foști învingători din Long Beach precum Takuma Sato sau James Hinchcliffe nu prea s-au văzut.

Simon Pagenaud a fost eliminat la start în urma unei erori a lui Graham Rahal, iar o nouă surpriză din partea lui Robert Wickens nu a fost posibilă din pricina cutiei de viteze refractare. În mijlocul acțiunii s-au mai aflat Jordan King și Ryan Hunter-Reay, ambii fiind în formă bună până la momentul unor erori capitale. Din grupul debutanților, s-a evidențiat Zach Veach (Andretti), sosit pe poziția a patra, echipa având o zi excelentă în care a plasat trei monoposturi în top 6.

Peste doar o săptămână are loc etapa a patra a stagiunii pe Barber Motorsport Park (Alabama), primul circuit virajat permanent vizitat în acest an de seria IndyCar, înaintea tradiționalului ”pelerinaj” la Indianapolis în luna mai.

Clasament piloți: Rossi 126p, Newgarden 103p, Rahal 93p, Bourdais 86p, Hinchcliffe 83p.