Alex Rins: motocicleta Suzuki e pregătită să câștige curse

Alex Rins: motocicleta Suzuki e pregătită să câștige curse

Suzuki are un motor capabil să câștige curse MotoGP, spune pilotul formației Alex Rins. Acesta a reușit primul podium al formației din 2016 încoace, pe circuitul din Argentina. 

Rins a terminat pe locul trei la Termas de Rio Hondo acum două săptămâni, reușita fiind cea mai bună clasare a sa la clasa regină, după ce s-a bătut cot la cot și pe durata întreagii curse cu Cal Crutchlow, Johan Zarco și Jack Miller.

Spaniolul a fost chiar și în fruntea cursei pentru un tur, după ce a trecut de liderul Miller, dar a fost depășit mai apoi și a terminat pe 3, după Zarco și Crutchlow. Rins a declarat că este convins că modelul GSX-RR se poate bate acum pentru victorie, pentru prima dată după victoria lui Maverick Vinales de la Silverstone din 2016.

“Am învățat multe întrecându-mă cu cei mai buni. În ultimul tur m-am văzut cu șanse să câștig, să lupt pentru victorie cu cei doi din fața mea. La virajul 7 era să trântesc, ceea ce mă putea costa cursa. Dar, pas cu pas, locul trei se poate transforma într-o victorie. Suntem mulțumiți cu rezultatul, știm că avem o motocicletă bună” – Alex Rins.

Performanța excelentă reușită de Rins după ce pilotul s-a refăcut în urma accidentărilor din sezonul trecut a determinat echipa să se gândească deja la un nou contract cu acesta, actualul acord expirând la final de 2018. Întrebat despre viitorul său, pilotul de 22 de ani spune că se așteaptă ca negocierile pentru un nou contract să înceapă imediat.

“Noi suntem ca o familie aici, așa că aș vrea să continui cu ei. Nu văd o altă opțiune decât Suzuki”, a concluzionat pilotul.

În timp ce viitorul lui Rins la Suzuki e ca și asigurat, nu același lucru se poate spune despre Andrea Iannone, care cel mai probabil va pleca de la echipă după 2018. Pilotul vehiculat că îl va înlocui pe Iannone este nimeni altul decât Jorge Lorezno de la Ducati, triplu campion mondial la clasa mare MotoGP.

Următoarea cursă din calendarul MotoGP are loc în acest weekend, pe circuitul din Austin, Texas din Statele Unite ale Americii. Calificările la clasa regină încep sâmbătă seara, la orele 22:10, ora României. Cursa propriu-zisă are loc 24 de ore mai târziu, duminică seara de la orele 22, ora României.