Dovizioso a profitat la maxim de cursa proastă a lui Marquez din Argentina

Dovizioso a profitat la maxim de cursa proastă a lui Marquez din Argentina

Unul dintre piloții care a zâmbit la final de Grand Prix argentinian este Andrea Dovizioso, locul doi la final de campionat 2017. Italianul a profitat pe cât a putut de weekend-ul dezastruos pe care l-a avut adversarul său Marc Marquez, câștigând puncte importante pentru clasamentul general.

Ducati nu au fost nici ei mai presus decât restul echipelor, pregătindu-se la rândul lor de un dezastru.

“A fost un weekend extrem de dificil. Nu am fost destul de rapizi pe cât ne doream și am început cursa fără ritm și fără viteză. Dar să plecăm acasă cu locul al șaselea, câștigat cu puțin noroc, este foarte bine pentru noi și pentru campionat. Mai ales că cei doi piloți care concurează împotriva noastră au luat zero puncte” – Andrea Dovizioso.

În ciuda rezultatelor bune, Dovizioso a recunoscut că problemele motocicletei cu privire la virajele largi încă persistă în 2018. Problema revine în special pe circuitele cu viraje lungi și rapide, acesta fiind și unul din motivele pentru care Dovi nu a putut să se bată de la egal la egal cu Marquez în ultimele curse din campionatul 2017.

“Partea proastă a weekend-ului este că am confirmat că avem probleme pe aceste circuite, pentru că dacă trebuie să apeși accelerația în mijlocul virajelor largi, nu prea ai siguranță pe motocicletă. Nu am apucat să lucrăm la această problemă destul de serios în weekend, nici măcar nu ne-am apropiat de o soluție, deci nu putem fi împăcați cu situația”, a concluzionat Dovi.

Următoarea cursă din calendarul MotoGP are loc în acest weekend, pe circuitul din Austin, Texas din Statele Unite ale Americii. Calificările la clasa regină încep sâmbătă seara, la orele 22:10, ora României. Cursa propriu-zisă are loc 24 de ore mai târziu, duminică seara de la orele 22, ora României.