Mercedes, despre strategia greșită folosită de echipă în Shanghai

Mercedes, despre strategia greșită folosită de echipă în Shanghai

James Vowles, responsabil cu strategia de cursă la Mercedes, a recunoscut că echipa sa a greșit în China din cauză că nu l-a echipat pe Hamilton cu gume noi în timpul safety car-ului.

După ce Pierre Gasly și-a acroșat coechipierul de la Toro Rosso, Brendon Hartley, Bottas și Vettel erau deja trecuți de linia safety car-ului. Rulând pe locul 4, după Vestappen și înaintea lui Ricciardo, Lewis Hamilton putea fără griji să fie chemat la boxe.

În schimb, Mercedes a decis să îl lase pe circuit, iar după revenirea pe pistă, ambii piloți Red Bull l-au depășit cu ușurință, ajungând imediat lângă cei din fruntea grilei, pe care i-au depășit unul câte unul. Vowels a explicat presei cum a gândit strategia din China.

“La început am avut un mix de gume soft și medii, și nimeni nu depășea pe nimeni. Kimi era în față cu gume soft, nicio diferență între mașini, dar nu ne-am putut apropia de el. La fel cu Bottas și Vettel. La fel, gume identice. Verstappen era pe ultrasofturi, gume foarte sensibile și greu de rulat cu ele, dar nici Kimi, nici Lewis nu au putut să îl atace cumva” – James Vowles.

După intrarea safety car-ului, echipa și-a reevaluat strategia.

“Sub safety car, mereu calculăm câte poziții am putea câștiga, dar și câte am putea pierde. Cu Verstappen în față, știam că există șansa de a trimite safety car-ul pe pistă, fapt ce l-ar fi pus pe Lewis înapoi pe podium, dacă am fi putut echipa mașina cu gume medii și a ne apăra în fața mașinilor din spate. Pneurile medii au funcționat bine de tot pe monopost. Știam că putem face 40 de tururi cu ele, ceea ce a și reușit Bottas. Deci întrebarea era, putem lucra cu gume medii folosite 10 tururi? Întrebarea a doua, câte poziții vom pierde pe circuit?”, a mai adăugat Vowles.

Strategistul de la Mercedes a făcut referire și la Daniel Ricciardo, care mai târziu a câștigat Marele Premiu al Chinei.

“Știam că Ricciardo ne sufla în ceafă, așa că dacă nu opream, rămâneam clar în spatele lui. Și în plus mai era Kimi, care a stat la boxe foarte mult, reintrând chiar înainte de timpul ideal în care ar fi trebuit să reintre Lewis. Dacă Hamilton intra și el, ar fi ieșit în spatele lui”, a concluzionat Vowles.