Directorul sportiv F1, Ross Brawn: “Va fi o vară plină de negocieri”

Directorul sportiv F1, Ross Brawn: “Va fi o vară plină de negocieri”

Liberty Media a prezentat echipelor de Formula 1 și Federației Internaționale de Automobilism propunerile lor pentru viitorul sportului cu motor, la weekend-ul de cursă din Bahrain de la început de aprilie.

Chiar dacă nu se știu toate detaliile întâlnirii, deținătorul drepturilor comerciale pentru Formula 1 a făcut publice date generale, într-un comunicat de presă, despre cele discutate. Viziunea Liberty Media include mașini mai ușor de pilotat care să se muleze pe priceperile piloților, o restructurare a premiilor mai strâns legată de prezent, decât de valoarea echipei și limite de buget pentru fiecare echipă în parte.

Procesul de schimbare a început deja, directorul sportiv F1, Ross Brawn, așteptându-se la o vară plină având în vedere că echipele lucrează la un nou acord. Noile reguli vor fi puse în practică începând cu 2021.

Cel puțin o echipă, Ferrari, a anunțat că se gândește să se retragă din Formula 1 dacă nu sunt de acord cu noile decizii. Rămâne la latitudinea Liberty Media și FIA să decidă ce e bine sau nu pentru echipe, și ce e bine sau nu pentru motorsport în general.

“Va fi o negociere grea. Chase (CEO Formula 1) are un punct de vedere și cred că sunt de acord cu el, că toată lumea ar trebui să termine sezonul un pic supărați. Dacă cineva e foarte fericit, și cineva e foarte nefericit, atunci nu avem niciun fel de balanță. Cei de la Ferrari cred că sunt importanți și cred că așa e bine să fie, dar noi avem ca proritate să alegem ce e bine pentru Formula 1. Sunt idei care sunt împărtășite, în mare parte, de toată lumea. Dar, în final, ce e bine pentru Ferrari e bine și pentru Formula 1” – Ross Brawn, Director Sportiv F1.

Liberty Media crede că distribuirea veniturilor trebuie să se bazeze pe performanțele actuale. În același timp oficialii au anunțat că Ferrari s-ar putea bucura în continuare de un avantaj financiar față de restul echipelor.

“Ferrari e singura echipă care a rămas în F1 de la începuturi și până azi. E o echipă legendară, cu multă istorie în spate și foarte importantă pentru competiție. Vrem să respectăm asta și vrem să venim cu propunerile corecte pentru Ferrari și restul echipelor”, a mai adăugat Brawn.

Ferrari primește până la 100 de milioane de dolari anual în bonusuri doar pentru că e cea mai veche echipă de Formula 1. Există informații cum că Liberty vor micșora acest bonus până la 50 de milioane de dolari.