Red Bull Racing își vor alege în curând motorizarea pentru 2019

Red Bull Racing își vor alege în curând motorizarea pentru 2019

Formația de Formula 1 Red Bull Racing este pregătită să-și aleagă producătorul de motoare cu care va concura începând cu sezonul competițional 2019.

Anunțul a fost făcut de Christian Horner, team principal, care a declarat că echipa se pregătește să aleagă cu cine va intra în competiție începând cu anul viitor. Acum câțiva ani, formația sponsorizată de celebrul producător de băuturi energizante a fost la un pas de a rămâne fără motoare înainte de începutul competiției.

Acum Horner spune că Red Bull este gata să aleagă între Renault și Honda pentru sezonul următor.

“Din fericire, avem mai multe opțiuni. Renault își doresc să continue să lucreze cu noi, dar noi îi avem și pe cei de la Honda în vizor. Putem spune că se dezvoltă non-stop”, a declarat Horner, făcând referire la colaborarea dintre producătorul japonez și echipa Toro Rosso.

Cei de la Red Bull vor decide până în vară asupra unui producător de motoare. Până atunci, Horner a recunoscut că Dr. Helmut Marko, team advisor, se pregătește să învețe japoneză.

“Helmut a fost mereu un om talentat. El e mascota noastră japoneză în acest moment”, a glumit liderul formației Red Bull.