Formula E Paris: Bucurie imensă pentru localnicul Vergne

Formula E Paris: Bucurie imensă pentru localnicul Vergne

Liderul clasamentului general Jean-Eric Vergne a mai făcut un pas important către titlul stagiunii a patra din Formula E prin victoria repurtată pe străzile pariziene.

Balanța s-a înclinat încă o dată în favoarea grupării Techeetah în etapa franceză, doar un efort însemnat al lui Sam Bird reușind să împiedice o primă linie a perechii black&gold. Ceva mai în spate, nici di Grassi, nici Buemi nu prindeau ședinta de Super Pole, iar monoposturile Mahindra nu păreau a fi nicicum candidate la podium. După un start în care uzuala ambuscadă s-a produs în partea a doua a plutonului, victime fiind Tom Blomqvist și Nico Prost, Jean-Eric Vergne și-a intrat într-un ritm confortabil la șefia întrecerii și doar Sam Bird s-a putut ține aproape.

Andre Lotterer a gândit inteligent și l-a surclasat pe pilotul DS Virgin, apoi a respins șarja ofensivă a lui Lucas di Grassi cu prețul epuizării energiei pe ultimii metri ai cursei. Germanul a continuat la ralenti și a fost percutat din spate de Bird, care a avut șansa de a trece linia de sosire pe trei roți, dar pe podium! Vergne a bifat al treilea succes stagional din opt starturi și s-a distanțat la 31 de puncte de Bird și la 61 de un Rosenqvist incapabil să urce mai sus de poziția a opta pe străzile din Paris. S-a încheiat și seria clasărilor în top 10 pentru Jaguar Racing, Nelsinho Piquet fiind la al treilea abandon consecutiv.

Doar 10 piloți mai păstrează șanse matematice la titlu cu patru etape rămase de disputat în următoarele trei luni la Berlin, Zurich și New York (double header). Mai puțin de trei săptămâni ne despart de runda germană, în care Techeetah vine cu 51 de puncte avans în ierarhia echipelor, iar patru piloți (Abt, Heidfeld, Engel și Lotterer), precum și o grupare (Audi Sport) joacă pe teren propriu pe aeroportul Tempelhof.