Formula 1 – Horner, despre accidentul dintre Verstappen și Ricciardo: “Amândoi sunt vinovați, au dat-o rău în bară”

Formula 1 – Horner, despre accidentul dintre Verstappen și Ricciardo: “Amândoi sunt vinovați, au dat-o rău în bară”

Christian Horner, team principal la Red Bull Racing, consideră că ambii piloți sunt vinovați  în egală măsură de accidentul care i-a scos pe amândoi din cursa de duminică de la Baku. Liderul formației spune că atât Ricciardo, cât și Verstappen vor fi nevoiți să își ceară scuze staff-ului Red Bull.

Coechiperii de la Red Bull sunt parte din cel mai discutat subiect în aceste zile în Marelui Circ, după ce s-au acroșat duminică în Azerbaidjan, fapt ce a costat echipa o grămadă de puncte valoroase. Plasați pe locurile 4 și 5, Ricciardo l-a atacat încontinuu pe Verstappen, însă olandezul s-a apărat și mai tare și nu l-a lăsat pe australian să treacă. Ricciardo l-a acroșat într-un final din spate, după ce Verstappen a măturat pista fața lui.

“Le permitem să se întreacă, să meargă roată la roată, dar am discutat în ședințele dinainte de cursă că trebuie să își ofere unul altuia spațiu de manevră. Din păcate aceasta a fost picătura care a umplut paharul, au luat cursa în propriile mâini complet. Acest accident nu trebuia să aibă loc”, a declarat furios Christian Horner, la final de cursă.

Horner a explicat că asemenea comportamente, mai ales din partea lui Verstappen, trebuie să înceteze.

“Au fost trei incidente între cei doi pe toată durata Grand Prix-ului. Li s-a spus să se calmeze. Li s-a spus să își lase unul altuia spațiu de manevră și atunci vor putea concura bine. Au făcut cât de cât asta, până la faza pe care o știm deja. Din păcate, echipa e cea care a pierdut cel mai mult”, a comentat Horner.

Pentru comportamentul lor, Horner le-a ordonat celor doi piloți să meargă la fabrica din Milton Keynes și să își ceară scuze de la toți angajații pentru cum au evoluat în cursa din Baku.

“Sunt sigur că la Barcelona vor fi în regulă. Dar sunt amândoi nervoși, poți vedea asta din cum se mișcă, din gesturi, din tot. Vor merge la uzină ca să își ceară scuze de la staff, înainte de Barcelona. Vom discuta mai multe cu ei în privat. La final de zi, sunt piloți care concurează pentru o echipă și și-au dat seama că au dat-o rău în bară. O să își ceară scuze de la echipă, pentru că acesta este un sport de echipă și ei au cam uitat asta”, a încheiat liderul Red Bull.