Formula1 – Sebastian Vettel: “Nu regret că am încercat să îl întrec pe Bottas, am avut spațiu și am încercat”

Formula1 – Sebastian Vettel: “Nu regret că am încercat să îl întrec pe Bottas, am avut spațiu și am încercat”

Pilotul Ferrari, Sebastian Vettel, nu are niciun regret pentru că a încercat să revină în fruntea cursei de ieri, fapt ce l-a costat însă un loc pe podium.

Vettel, care a dominat mare parte din cursa de la Baku, a făcut o oprire la boxe în turul 30 din cele 51 programate, moment în care Valtteri Bottas a preluat conducerea. Bottas și-a prelungit rămânerea pe prima poziție și a profitat din plin de intervenția Safety Car-ului, chemată pe circuit pentru a curăța pista după incidentul dintre Ricciardo și Verstappen de la Red Bull.

Bottas a făcut oprirea la boxe necesară sub Safety Car, fapt ce i-a permis să rămână în frunte. Între timp Vettel, care de asemenea a schimbat ultrasofturi noi pe monopost, a rămas pe locul doi. Vettel l-a vânat pe Bottas în primul viraj din ultimele patru tururi ale cursei, în sprintul final de după Safety Car, însă a întârziat frânarea mult prea mult, a greșit și a retrogradat pe 4. Mai apoi, pilotul Force India Sergio Perez a trecut de asemenea de neamț, profitând de avantajul pe care sistemul DRS i l-a oferit și de vibrațiile generate de platul format pe pneurile lui Vettel.

Deși nu a reușit să îl întreacă, Vettel a terminat cursa fără să-l mai aibă în față pe Bottas, acesta făcând pană în ultimele tururi, fapt ce l-a împins spre abandon.

“Sunt împăcat cu gândul că măcar am încercat, dar dacă nu a mers, asta e. Am văzut virajul 1, dar nu eram sigur unde mă aflam față de restul piloților. Avem noi punctele noastre de referință, dar îmi era foarte greu să văd ce și cum. Odată ce am ajuns în viraj, am frânat și s-a blocat fața. Nu am blocat mult, dar destul cât să fiu retrogradat”, a declarat pilotul Ferrari.

Vettel a pierdut șefia campionatului în urma cursei din Azerbaidjan. Pilotul care este acum în frunte este chiar câștigătorul cursei din Baku, Lewis Hamilton, care a adus în sfârșit prima victorie la Mercedes din 2018. Chiar și așa, Vettel spune că ritmul pe care îl poate impune modelul SF71-H de la Ferrari este mai mult decât bun.

“Se mai întâmplă și așa ceva din când în când. Am avut șansă bună la victorie și am încercat. Nu a funcționat, a fost o decizie de moment, așa că existau toate șansele să nu meargă bine. Mergem mai departe, privim doar în față, pentru că avem o mașină foarte puternică”, a concluzionat Vettel.