Leclerc reușește cel mai bun rezultat al echipei Sauber F1 din 2015 încoace

Leclerc reușește cel mai bun rezultat al echipei Sauber F1 din 2015 încoace

Charles Leclerc reușește să câștige primele sale puncte în Formula 1, cu un impresionant loc șase în Marele Premiu al Azerbaidjanului. Este cel mai bun rezultat al echipei din ultimii 4 ani.

Leclerc este încă un începător, dar a reușit o cursă fără prea mari probleme în Baku, stând în fața dublului campion mondial Fernando Alonso la final de cursă.

Poziționarea pe locul al șaselea, cea mai bună clasare a echipei de după Marele Premiu al Rusiei din 2015, a adus și primele puncte la echipa elvețiană. Cetățean al statului Monaco, Leclerc, pilot Ferrari, este gata să facă o figură bună în restul curselor rămase în campionat.

“A fost un weekend incredibil pentru toată echipa și un bun motivator pentru viitor. Trebuie să lucrăm și să devenim din ce în ce mai buni, cu fiecare cursă. Ne bucurăm de moment și de mâine intrăm la muncă pentru Barcelona. Ritmul de cursă a fost bun, mai bun ca în calificări, așa că acum trebuie să lucrăm la managementul combustibilului și să dăm tot ce putem în curse”, a declarat pilotul la final de cursă.

Despre Leclerc se zvonește că ar fi dorit la Ferrari, chiar din sezonul viitor, fiind deja felicitat de către directorul tehnic de la Scuderie, Jock Clear, după reușita din Baku.

“E important pentru încrederea mea ceea ce s-a întâmplat. Am fost ajutați și de circumstanțe, dar am profitat de oportunitate și a fost super. Am avut două prime curse grele în 2018. La Shanghai a fost ceva mai bine. Jock m-a felicitat, deci da, m-am simțit foarte bine. Da, încă am legături strânse cu Ferrari și îi văd extrem de fericiți, ceea ce e bine”, a concluzionat Charles Leclerc.