Formula 1: Reacții la cald pe rețelele sociale după Marele Premiu al Azerbaidjanului

Formula 1: Reacții la cald pe rețelele sociale după Marele Premiu al Azerbaidjanului

Chiar dacă a debutat cu Ferrari în frunte, așa cum se aștepta toată lumea, Marele Premiu al Azerbaidjanului nu s-a terminat nici pe departe așa cum credeau fanii. Acroșaje, depășiri nereușite și conversații intense, toate au dus la o ploaie de mesaje pe rețelele de socializare după finalul unei curse nebunești.

Știrea că Hamilton a câștigat cu mult noroc cursa din Baku nu este nici pe departe cea mai tare după weekend-ul din Baku. Bottas a abandonat cu doar câteva tururi rămase de parcurs, Vettel s-a angrenat într-o depășire periculoasă care l-a costat Marele Premiu, Perez a reușit cumva să ajungă pe podiu și, desigur, cei doi piloți Red Bull și-au dat unul în celălalt și s-au făcut de toată rușinea.

Lewis Hamilton – Locul I

Hamilton nu s-a dat bătut, asta e clar. Perseverența sa a fost cea care l-a ținut pe trasă, în ciuda ritmului impus de Ferrari și de coechipierul Bottas. Aceste lucruri i-au permis britanicului să se poziționeze pe locul ideal, la momentul ideal. În timp ce toată lumea din jurul lui abandona cursa, el mergea nestingherit printre ei și își asigura prima victorie din 2018.

Kimi Raikkonen – Locul II

P2.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on Apr 29, 2018 at 8:08am PDT

Raikkonen a avut multe momente grele la început de cursă. Totuși, finlandezul a ajuns cumva în fruntea plutonului și a câștigat și mai multe puncte după ce duo-ul Red Bull a părăsit cursa. Așa cum îi este caracteristic, Kimi a scris doar două litere la poza postată pe Instagram pentru a-și arăta “”entuziasmul”.

Sergio Perez – Locul III

Sergio Perez și Force India și-au adjudecat cu brio poziția de “cei mai buni dintre restul lumii” după ce au reușit un loc trei pe podiumul de la Baku. Perez, poreclit Checo, l-a depășit oficial pe Pedro Rodriguez devenind mexicanul cu cele mai multe podiumuri în Formula 1.

Daniel Ricciardo and Max Verstappen – Abandon

Christian Horner, team principal la Red Bull le-a ordonat ambilor piloți să treacă pe la fabrica din Milton Keynes și să își ceară scuze echipei și staff-ului pentru modul în care s-au comportat pe circuitul din Azerbaidjan. După accident, Max Verstappen a urcat pe rețelele sociale un clip cu el și tatăl său Jos Verstappen jucând fotbal împreună. Ricciardo nici nu a vrut să audă de Twitter sau Instagram.