Maurizio Arrivabene de la Ferrari: “Mașina noastră a dovedit că poate fi competitivă”

Maurizio Arrivabene de la Ferrari: “Mașina noastră a dovedit că poate fi competitivă”

Șeful echipei Ferrari spune că rezultatul echipei la Marele Premiu al Azerbaidjanului a fost influențat de intervenția Safety Car-ului. Vettel a terminat cursa în afara podiumului, chiar dacă părea că o domină și că nu poate rata locul întâi. Totuși, team principal-ul a fost plăcut surprins de modelul SF71-H, pe care l-a catalogat ca fiind competitiv de-a lungul weekend-ului de la Baku.

La un moment dat, Vettel era la mai bine de 11 secunde în fața lui Lewis Hamilton, înainte de intervenția Safety Car-ului trimis pe circuit a doua oară în cursă, după ce piloții Red Bull au creat un mic carambol pe pistă.

Din păcate pentru Ferrari, Bottas a putut să reintre de la boxe ca lider, fapt ce l-a împins pe Vettel să tragă tare la final de Safety Car, pentru a încerca să îl depășească pe pilotul Mercedes. Din cauză că nu a reușit asta, dar și pentru că Bottas a făcut pană și a ieșit din calcule, Hamilton a câștigat atât cursa, cât și poziția de lider în clasamentul piloților.

Monopostul al doilea al celor de la Ferrari, pilotat de Kimi Raikkonen, a ajuns pe locul al doilea, plecând de pe poziția a șasea a grilei de start. Kimi a profitat din plin de pe urma intervenției Safety Car-ului. Arrivabene spune că ritmul celor două mașini a fost foarte bun și competitiv pe toată durata weekend-ului de cursă.

“Monoposturile s-au dovedit a fi extrem de competitive și capabile să meargă bine pe orice fel de circuit. Am controlat cursa cu Sebastian, dar dubla intervenție a Safety Car-ului a tăiat din avantajul pe care l-am pus între noi și următorii clasați. După accidentul lui Kimi din primul tur, acesta a reușit să ajungă pe locul doi. Echipa a fost tare și calmă în același timp pe tot parcursul weekend-ului, așa că privim doar înainte, spre următoarea cursă din Spania” – Maurizio Arrivabene, team principal Ferrari F1.