Valentino Rossi, tur complet al Pământului cu ocazia Marelui Premiu de la Jerez, Spania

Valentino Rossi, tur complet al Pământului cu ocazia Marelui Premiu de la Jerez, Spania

Valentino Rossi va atinge o cifră uluitoare din toate punctele de vedere duminică, în cursa de la Jerez, Spania.

Mai exact, Doctorul va ajunge la un total de 40.075 de kilometri parcurși în întreaga carieră în curse, ceea ce înseamnă practic un tur de glob. Rossi va ajunge la acest număr uluitor în turul cu numărul 15 al cursei de la final de weekend.

În cel de-al 369-lea Mare Premiu în care va concura, Valentino Rossi, aflat acum sub tutela Yamaha Movistar, va străbate turul cu numărul 8730 din întreaga carieră. În afară de longevitatea incredibilă, după turul al 15-lea de la Jerez, Rossi atinge un obiectiv uluitor, parcurgerea distanței echivalente unui tur de pământ, de 40.000 de kilometri și 750 de metri lungime.

Lui Rossi i-au trebuit 23 de sezoane pentru a parcurge întreaga circumferință a globului. În această perioadă, italianul a câștigat 115 curse, a urcat pe podium de 228 de ori și și-a adjudecat 9 campionate mondiale.

Marele Premiu al Spaniei de la Jerez are loc în acest weekend. Calificările la clasa mare MotoGP încep sâmbătă, de la orele 15, ora României. Cursa MotoGP are loc duminică, tot de la orele 15, ora României.