3, 2, 1… START! Începe un nou sezon pentru Alex Filip

3, 2, 1… START! Începe un nou sezon pentru Alex Filip

După pauza de iarnă, Alex Filip va urca din nou în cockpitul modelului Renault Clio R3T pentru un sezon în Tour European Rally. Aventura din 2018 începe în acest weekend la Transilvania Rally.

În pauza dintre cele două sezoane, Alex Filip a urcat mai puțin la volanul maș inii Renault Clio R3T, pregătită de echipa TurboTehnics din Cluj-Napoca, dar a participat în schimb la mai multe competiții de alergare și ciclism pentru a se menține în formă maximă.

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”]“De abia aștept să iau din nou startul într-un raliu, mai ales că prima cursă din acest sezon se numără printre etapele mele preferate. Sunt pregătit din toate punctele de vedere să revin la volanul mașinii de curse. Am avut un program special de antrenament cu participări în curse de alergare și ciclism, care nu doar mă mențin în formă, dar îmi și cresc moralul pentru un nou sezon pe patru roți. Abia aștept să luăm startul în acest weekend”, a spus Alex Filip.[/quote_regular]

Pilotul Renault va merge, în etapa de la Cluj, împreună cu Andrei Hicea, Bogdan Iancu, copilotul său din ultimele sezoane fiind acum implicat într-un proiect național.

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”]“Andrei este din Cluj așa că voi profita de toată experiența sa pe aceste probe pentru a obține un rezultat cât mai bun. Sunt sigur că ne vom acomoda repede și că putem ataca încă de pe prima probă specială”, a continuat Alex Filip.[/quote_regular]

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”]“Sunt bucuros că pot face un pas înainte în cariera de navigator alături de Alex. Atât mașina, Renault Clio R3T, cât și faptul că voi fi în dreapta unui pilot atât de experimentat mă motivează să dau tot ce am mai bun, încercând să-l înlocuiesc cât mai bine pe prietenul Bogdan Iancu. Îmi doresc să avem parte de o cursă cât mai bună, lipsită de probleme și să vedem pe margine un public cât mai numeros”, a spus și Andrei Hicea.[/quote_regular]

Alex Filip va lua startul al cel puțin trei etape din competiția europeană de raliuri Tour European Rally. După Transilvania Rally, Alex a mai inclus în program etapele Rally d’Abruzzo Italia și Rallye International du Valais, Elveția.

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”]“Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor care sunt alături de noi și care ne susțin în 2018. Am ales trei etape prestigioase din calendarul TER unde vom încerca să obținem cât mai multe puncte. Avem un an cu multe planuri și sper că vom putea pune în practică tot ceea ce ne-am propus și să oferim partenerilor noștri o expunere cât mai mare”, a mai spus Alex Filip.[/quote_regular]

Programat în perioada 3 -5 mai, Transilvania Rally are un traseu modificat față de anul trecut, organizatorii schimbând sensul de parcurgere al probelor speciale. Startul festiv este programat joi, 3 mai, începând cu ora 20:00 la Cluj Arena, iar ziua de vineri, 4 mai, începe cu shakedown-ul pe speciala Florești, între orele 09:00 – 14:00, urmând ca startul pe prima probă să dea la ora 16:40. În total, vineri sunt programate 4 probe speciale cu o lungime de 66,87 km.

Ziua de sâmbătă, 5 mai, începe la ora 08:55, cu încă 10 probe speciale în program. Lungimea totală a raliului este de 541,74 km, dintre care 158,02 km de probă specială. Sosirea este programată la ora 18:45 la Cluj Arena.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2018 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.