Fernando Alonso – IndyCar full-time începând cu 2019?

Fernando Alonso – IndyCar full-time începând cu 2019?

Multă lume îl vede plecat de la McLaren pe dublul campion mondial Fernando Alonso în 2019. Îl vom vedea oare pe pilot trecând la IndyCar?

Mai multe publicații au titrat că Alonso se pregătește să părăsească echipa McLaren, la final de 2018. De asemenea, fanii IndyCar speră că Alonso ar putea ajunge să piloteze pe pământ american full-time în sezonul 2019.

Având în vedere cât de mult timp le-a luat celor de la McLaren și lui Fernando Alonso să semneze un contract la început de 2018, există suspiciuni cum că pilotul de 36 de ani, de două ori campion mondial la Formula 1 ar putea trece în IndyCar începând cu sezonul următor competițional. Acest lucru urma să se întâmple chiar din 2018, însă Alonso a rămas la McLaren, după  ce aceștia au trecut la motoare Renault în detrimentul celor de la Honda.

Zvonurile s-au întețit mai ales după ce Alonso a participat în cursa de la Indianapolis 500. Până la acea dată, în campionatul 2017 de Formula 1 Alonso începuse doar 4 din cele 5 curse, iar din cele 4 în care a concurat, a reușit să termine doar una. Se întâmpla în Spania, acolo unde pilotul termina pe locul 12.

Alonso are 36 de ani, acesta fiind un alt motiv important care ar putea sta la baza plecării spaniolului din Formula 1. Dacă asta înseamnă o trecere la IndyCar sau nu începând cu 2019, rămâne de văzut. Semnalele sunt toate prezente, iar cu plecarea lui Alonso de la McLaren și deci din Formula 1, IndyCar pare o variantă mai mult decât interesantă pentru pilot, care s-a arătat mereu interesat de competiție, mai ales cu participarea în Indy 500 de anul trecut.