MotoGP Jerez – Dovizioso: “Să fim pe locul întâi înainte de Jerez… e mult mai bine ca în 2017”

MotoGP Jerez – Dovizioso: “Să fim pe locul întâi înainte de Jerez… e mult mai bine ca în 2017”

“Venim la primul Mare Premiu din Europa pe primul loc în clasament, deci într-o situație mult mai bună decât anul trecut” – Andrea Dovizioso.

Acum un an, pilotul italian începea stagiunea europeană a MotoGP de pe locul al patrulea în clasamentul piloților, la 26 de puncte în spatele lui Valentino Rossi. Vicecampionul mondial din 2017 se pregătește de Jerez de pe primul loc în clasament, fiind la un punct în fața campionului mondial en titre, Marc Marquez. Dovi are cu 16 puncte mai multe decât avea anul trecut înainte de prima etapă europeană.

Chiar și așa, pilotul Ducati nu a terminat niciodată mai sus de locul al cincilea la Jerez. Asta înseamnă că, dacă vrea să rămână cât mai sus în clasament, Dovizioso va trebui să își bată recordul personal în acest weekend de cursă.

“Ajungem la prima etapă de pe continentul european în timp ce suntem primii în clasament, deci ne aflăm într-o situație clar superioară față de cea de anul trecut. Acest lucru e foarte bun. Am mers bine în primele trei curse, dar recunoaștem că și adversarii sunt extrem de rapizi. În noiembrie anul trecut, am efectuat un test privat la Jerez și am observat că noul asfalt are o aderență superioară, dar a fost mai rece. Vom vedea în testele de vineri care sunt condițiile exacte de pe circuit”, a declarat Andrea Dovizioso.

Marele Premiu al Spaniei de la Jerez are loc în acest weekend. Calificările încep de la orele 15:10, ora României de sâmbătă, iar cursa propriu-zisă are loc duminică, de la orele 15:00, ora României.