Spălare de bani și evaziune fiscală în Formula 1. 82 de persoane sub supraveghere, Bernie Ecclestone audiat.

Spălare de bani și evaziune fiscală în Formula 1. 82 de persoane sub supraveghere, Bernie Ecclestone audiat.

Se anunță o adevărată furtună mediatică și juridică înainte de Marele Premiu al Italiei din campionatul Formulei 1. Publicații italiene de top au titrat că procurorii au desconspirat o rețea sofisticată de spălare de bani care este în directă concordanță cu F1.

Potrivit ziarului italian La Repubblica, o anchetă care a fost începută de autorități în 2012 a scos la iveală faptul că un sistem de facturi false și evaziunea fiscală realizată cu ajutorul acestora au ajutat la sponsorizarea piloților, întreaga rețea fiind pusă la cale de câțiva oameni de bază din Marele Premiu al Italiei.

82 de persoane se află acum sub supraveghere, riscând să fie trimiși în judecată. La Repubblica a mai titrat și faptul că Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1 a fost de asemenea audiat în legătură cu schema italienilor.

Ceea ce e și mai grav este că procurorii italieni care anchetează cazul se tem că sistemul a fost implementat și în alte țări europene în care se organizează an de an Mari Premii de Formula 1.