Toto Wolff: “Hamilton e cel mai bun!”. Ocon, Russel și Bottas se luptă pentru al doilea Mercedes.

Toto Wolff: “Hamilton e cel mai bun!”. Ocon, Russel și Bottas se luptă pentru al doilea Mercedes.

Toto Wolff, team principal la Mercedes, a anuțat că trebuie să se decidă la un termen până la care îi va căuta lui Lewis Hamilton un coechipier pentru sezonul 2019, deși managerul echipei a avut doar cuvinte de laudă despre evoluția lui Bottas după primele patru curse ale lui 2018.

Amândoi piloții Mercedes rămân fără contracte la final de campanie 2018 și încă nu au semnat nimic pentru sezonul viitor. Echipa Mercedes este convinsă că Hamilton va rămâne la formație și în 2019, acesta fiind așteptat să semneze  mai devreme sau mai târziu.

Bottas va trebui să arată că este capabil să se întreacă pentru podiumuri și chiar pentru câștigarea de Mari Premii, înainte să fie luat în considerare pentru un nou contract. Finlandezul a fost cel puțin impresionant în primele patru curse din 2018, fiind la un pas de victorie în China și Azerbaidjan.

Daniel Ricciardo este o posibilă alegere pentru Mercedes, australianul fiind în căutare de echipă pentru sezonul 2019. Totuși, deocamdată echipa nu caută piloți din afară, după spusele lui Wolff. Până acum, Mercedes sunt bucuroși să aibă două opțiuni bune pentru viitorul sezon, Esteban Ocon de la Force India și George Russell din Formula 2, care fac parte și din programul de piloți juniori ai echipei.

Wolff a declarat că va lua o decizie asupra modului în care va arăta echipa 2019 până în vară, după tripla europeană din Franța, Austria și Marea Britanie.

“Nu căutăm deocamdată piloți din afara echipei pentru că, în primul rând, trebuie să îi sprijinim pe cei doi piloți pe care îi avem. Asta e prioritar pentru noi. Dacă ești fericit cu soția ta, nu te uiți la alte femei, nu? Noi suntem fericiți cu cele două soții, sau trei, incluzându-l pe Ocon, deci nu căutăm în altă parte deocamdată. După alte câteva curse care urmează în Europa, apoi în Canada, după care iar în Europa în iulie, atunci vom avea o mai clară introspecție a lucrurilor” – Toto Wolff.

Șeful Mercedes pare să fie mulțumit de Bottas pentru moment, finlandezul câștigând și admirația coechipierului său după Marele Premiu al Azerbaidjanului, acolo unde aproape că a câștigat cursa înainte ca roata din dreapta spate să îi explodeze, cu două tururi înainte de finalul de cursă. Wolff l-a catalogat pe Hamilton ca fiind cel mai bun pilot de pe pistă, spunând că își dorește în mod sigur să continue să lucreze cu birtanicul.