Formula 1 – Ferrari montează oglinzi retrovizoare pe sistemul halo, înainte de Marele Premiu al Spaniei

Formula 1 – Ferrari montează oglinzi retrovizoare pe sistemul halo, înainte de Marele Premiu al Spaniei

Sistemul HALO, introdus la început de sezon 2018 având ca principal scop o mai bună protejare a capetelor piloților, primește noi întrebuințări. Acum, Ferrari îl folosește ca loc de montare al oglinzilor retrovizoare de pe monoposturile Scuderiei.

Dezvoltarea în jurul sistemului halo este limitată, astfel că echipele nu au prea mult loc de manevră când vine vorba despre acest nou sistem controversat. Totuși, la final de aprilie responsabilul cu partea tehnică din Formula 1, Nikolas Tombazis, a trimis la fiecare echipă câte un “inspector” pentru a vedea dacă echipele sunt în conformitate cu regulile, dar și pentru a confirma dacă punctele de montaj ale oglinzilor retrovizoare ar putea fi mutate direct pe halo, așa cum a cerut una dintre echipele concurente în Marele Circ.

Tombazis a confirmat că, atât timp cât oglinzile sunt “destul de rigide cât să nu cauzeze prea multe vibrații, care ar limita vizibilitatea piloților”, atunci acestea pot fi montate chiar și pe halo. Oglinzile nu pot fi montate și pe șasiu, și pe halo în același timp.

Noul look al mașinilor Ferrari, dezvăluit joi la Circuit de Barcelona-Catalunya, înainte de weekend-ul de cursă spaniol, este primul care se folosește de halo ca suprafață de montare a oglinzilor. Designul nou mai conține și două aripioare care au fost montate deasupra celor două oglinzi, tot pe sistemul halo.