Daniel Ricciardo vorbește pe larg despre deznodământul accidentului dintre el și Max Verstappen de la Baku

Daniel Ricciardo vorbește pe larg despre deznodământul accidentului dintre el și Max Verstappen de la Baku

Daniel Ricciardo a recunoscut că se așteaptă ca Red Bull să fie un pic mai puțin înțelegători pe viitor, dacă între el și Max Verstappen vor mai avea loc incidente ca cel din Azerbaidjan.

Piloții Red Bull au avut libertatea să concureze fără menajamente la Baku, în urmă cu două săptămâni, iar după un duel incitant în care s-au atins de mai multe ori, au ajuns să abandoneze amândoi cursa în urma acroșajului de la capătul liniei drepte. Atât Ricci, cât și Max au fost luați în colimator de către oficialii Red Bull, cel mai supărat dintre șefii echipei fiind Christian Horner, team principal.

Cei doi piloți, care au refuzat să dea vina unul pe celălalt la final de cursă, au mers împreună la sediul echipei din Milton Keynes, Marea Britanie, pentru a-și cere scuze pentru modul în care s-au comportat în cursă. Red Bull au fost mereu de acord ca cei doi piloți ai formației să se întreacă între ei, mulți fiind de părere că incidentul de acum două săptămâni va schimba pe viitor această regulă.

Înainte de Marele Premiu al Spaniei, Daniel Ricciardo, care a terminat victorios cursa din China de luna trecută, crede că pe viitor strategiile pentru cei doi piloți ai echipei vor fi diferite.

“Dacă s-a ajuns la acest punct în care avem acroșaje și atingeri cu roțile, atunci da, mai ales dacă mașina din spatele tău e mai rapidă”, a comentat australianul, întrebat dacă echipa ar trebui să intervină în caz că s-ar repeta scenariul de la Baku. “Atunci da, ar trebui să zică hai să schimbăm pozițiile, să îi dăm drumul unuia. Nu e nimic sigur, dar a fost unul dintre lucrurile despre care am vorbit. Eu vreau să concurez, nu vreau să ne urmărim unul pe celălalt 60 de tururi. Nu o să avem ordine de echipă, dar dacă pierdem timp pentru că ne întrecem între noi, atunci cred că echipa ar trebui să intervină puțin, înainte să începem să ne dăm unul în altul”, a comentat Daniel Ricciardo.

Australianul a mai spus că echipa, ale cărei speranțe de a concura de la egal la egal cu Mercedes și Ferrari au fost “avariate” după accident, a pus cap la cap problemele care au dus la coliziunea care i-a scos pe cei doi piloți din cursa din Baku.

“Am vorbit mult despre incident, din toate punctele de vedere, despre ce puteam noi ca piloți să facem altfel, eu și Max și despre ce ar fi putut echipa să facă mai bine. De asemenea, am discutat și despre ce putea face Horner mai bine, inginerii din paddock și așa mai departe. Toată lumea a fost parte a procesului care a dus la ce s-a întâmplat. Noi suntem piloții, noi am stat la baza incidentului. A fost o mulțime de evenimente care a dus la incident, și a fost important să vorbim despre fiecare. Poate că puteam răspunde mai bine la acei nervi de moment, poate că puteam să facem depășirea mai ușor. Am vorbit despre tot ce era de vorbit”, a concluzionat Ricciardo.

Verstappen a avut parte de un început de 2018 plin de incidente, atât el, cât și Ricciardo sperând la o cursă mult mai liniștită și lipsită de necazuri pe Circuit de Catalunya din Barcelona. Sesiunea de calificări are loc sâmbătă, cu începere de la orele 16, ora României, iar cursa are loc de la 16:10, ora României, în ziua de duminică.