Formula 2 Barcelona: Russell și Aitken prelungesc hegemonia britanică

Formula 2 Barcelona: Russell și Aitken prelungesc hegemonia britanică

Cea de-a treia rundă a sezonului actual a consemnat încă două succese pentru piloți originari din Marea Britanie, doar o singură manșă din cele șase de până acum revenind altei națiuni.

Departe de a conlucra, britanicii și-au continuat lupta pentru supremație în Formula 2 pe Circuit de Catalunya-Barcelona, unde ART Grand Prix a reușit o întoarcere în timp și a învins în ambele manșe, ducând seria la trei victorii consecutive după reușitele semnate de George Russell și Jack Aitken.

Sâmbătă, din pole a plecat Alex Albon (DAMS), însă Russell s-a lansat excelent de pe poziția a patra și l-a devansat atât pe thailandez, cât și pe Luca Ghiotto (Campos). Înaintea sa a mai rămas doar Nyck de Vries (Prema), de care protejatul Mercedes a trecut la intrarea în turul al șaselea. La finele aceleiași bucle s-a deschis fereastra de opriri la standuri și perechea din frunte s-a grăbit să scape de compoziția moale, ieșind pe circuit în aceeași ordine. Totuși, de Vries nu a renunțat la luptă și a dat un atac în turul 32 din 36, în virajul 5. Russell a avut replică și a învins, în timp ce olandezul a contenit revenirea lui Lando Norris pe final, apărându-și poziția secundă în fața liderului la general. Ghiotto și Albon s-au clasat pe 4 și 5, înaintea lui Aitken și Sette Camara, brazilianul fiind autorul unei recuperări inspirate după ce plecase de pe 14.

World Copyright: Joe Portlock / FIA Formula 2.

Artem Markelov părea un pariu bun pentru duminică, în pole pe grila inversată, însă alt protejat Renault i-a furat protagonismul: Aitken a demarat excelent de pe 3 și a trecut la conducere, apoi n-a mai fost prins până la final, în pofida neutralizărilor. Makino s-a lovit de conaționalul Fukuzumi, iar de Vries a ratat ocazia de a puncta din nou după un incident cu Boschung. Alex Albon și Lando Norris au completat podiumul, la ceva distanță de Russell și Ghiotto. A surprins Sean Gelael, cu o cursă curată, încheiată cu punctele aferente poziției a șasea.

Peste două săptămâni urmează etapa din Principatul Monaco, fief al lui Markelov în stagiunile precedente.

1 Norris 80p 2 Albon 67p 3 Russell 62p 4 de Vries 46p 5 de Vries 46p 6 Aitken 43p