Formula 1 – Horner: “Verstappen avea mare nevoie de acest podium din Spania”

Formula 1 – Horner: “Verstappen avea mare nevoie de acest podium din Spania”

În ciuda unui început greu de sezon, Christian Horner crede că podiumul lui Max Verstappen din Spania îl va ajuta pe pilot să se liniștească și să își găsească locul în competiție.

După dublul abandon al Red Bull de la Baku, rezultat al manevrei periculoase în care Verstappen l-a blocat pe Ricciardo, Horner este de părere că olandezul a fost prea încăpățânat în acest sezon. Greșeala monumentală de la Baku nu a fost singura pentru Verstappen în 2018. “Mad Max” a dat și peste Sebastian Vettel în China, în timp ce a încercat să îl depășească. Acea cursă a fost în final câștigată de Ricciardo, fapt ce nu a făcut decât să îl neliniștească și mai mult pe Verstappen.

În ciuda acestor momente dificile, la Barcelona, Verstappen a găsit soluția optimă și a terminat pe podium, pe locul al treilea. Pilotul a reușit performanța cu un monopost avariat, după coliziunea cu Lance Stroll de imediat după ieșirea Safety Car-ului virtual de la restartul cursei.

“E foarte bine că am avut două mașini care au terminat cursa, am făcut tot ce am putut din punct de vedere strategic. Max a făcut o treabă excepțională apărându-și poziția în fața lui Vettel, chiar și cu o mașină lovită. Am avut un monopost foarte rapid din nou, problema la noi e că trebuie să îmbunătățim performanțele sâmbăta. Începând de pe cinci sau șase, e extrem de greu să faci ceva. Așteptăm cu interes viitoarea cursă de la Monaco. Amândoi piloții se descurcă bine acolo, așa că o vedem ca pe o oportunitate. Faptul că Max a stat pe podium pentru prima dată în acest sezon e grozav. Acest lucru îl va liniști și îl va determina să își găsească locul în curse”, a declarat Christian Horner, team principal la Red Bull.