IndyCar: Will Power câștigă aperitivul de la Indianapolis

IndyCar: Will Power câștigă aperitivul de la Indianapolis

Nu atât de frecvente în ultimii ani, aceste zile în care Will Power este de neatins fac parte deja din folclorul epocii reunificate a IndyCar.

În momentul în care Formula 1 a introdus limitarea numărului de kilograme de combustibil, componenta strategică a devenit un subiect nepopular în rândul fanilor ce doreau un sprint flat out, în care consumul și pneurile să nu fie factori decisivi. Și chiar dacă peste Ocean se merge pe variante mai raw în motorsport, tocmai managementul acestor componente a asigurat un spectacol echilibrat și interesant la IndyGP, etapa a cincea a campionatului, disputată pe varianta virajată de la Indianapolis, construită la începutul secolului pentru a atrage Formula 1 și apoi motomondialul în ”capitală”.

Will Power (Penske) a plecat din pole (pentru a treia oară din cinci ocazii la IndyGP), dar nu s-a putut descotorosi de Robert Wickens (SPM), debutantul venit din DTM reușind să preia conducerea în stintul median, când a optat pentru gumele soft (roșii). În turul 42 a trecut în frunte canadianul, însă Power a limitat creșterea ecartului la doar 5 secunde până la cea de-a doua oprire, când Wickens a trecut pe compoziția dură și avantajul a fost din nou al australianului. În turul 51, Power a executat manevra critică în primul viraj și a devenit al patrulea învingător în cinci curse din 2018, oferindu-i lui Roger Penske victoria cu numărul 200 în IndyCar.

Mai mult, Scott Dixon (Ganassi) s-a folosit de experiența din IMSA pentru a calcula perfect consumul, reușind să urce pe 2 în detrimentul unui Wickens care speră să-și prelungească forma extraordinară la cea de-a 102-a ediție a Indy 500, de care ne mai despart mai puțin de două săptămâni. În fruntea ierarhiei se menține Josef Newgarden (Penske), autor al unei curse modeste pe infield, care păstrează două puncte avans în raport cu Alexander Rossi (Andretti), al cincilea în urma lui Sebastien Bourdais (Dale Coyne) la sosirea de pe Brickyard. Pe șase a încheiat Helio Castroneves la ”încălzirea” pre-Indy 500, aceasta fiind prima sa prezență pe al patrulea monopost Penske în 2018.

După accidentul suferit de Pietro Fittipaldi în etapa de WEC de la Spa, Dale Coyne Racing l-a confirmat pe Zachary Claman de Melo ca înlocuitor pe monopostul #19 în clasica de peste două săptămâni. Steagul verde va fi fluturat de actorul Chris Hemsworth, cel care l-a portretizat pe James Hunt în filmul Rush.