McLaren, interesați oficial de cursa de la Le Mans

McLaren, interesați oficial de cursa de la Le Mans

Șeful McLaren Zak Brown a sugerat că producătorul ia în considerare o revenire în celebra cursă de anduranță.

Liderul McLaren a explicat că vrea să revină la Le Mans de mai multe ori în ultimul an, dacă noile reguli pentru 2021 vor fi în concordanță cu viziunile sale. Cu reguli precum costuri mai mici decât actuala categorie LMP1, Brown și compania s-au arătat interesați să participe în a doua competiție mondială în afară de Formula 1.

Într-o conferință de presă ce a avut loc la Barcelona, înaintea Marelui Premiu al Spaniei, Brown a precizat că vede noile reguli ca fiind “mulțumitoare”, bătând un apropo spre un interes major de a reveni în anduranță.

“Cu siguranță că ne gândim la asta. McLaren are în spate o istorie lungă în mai multe formate de motorsport, CanAm, IndyCar, chiar și Le Mans unde am câștigat. Cu noile reguli pe care le vor impune în World Endurance Championship, deja participăm la acele întâlniri și analizăm ce se întâmplă acolo. Suntem fani ai brandului Le Mans”, a precizat Brown.

Americanul s-a referit și la participarea lui Alonso în Indy 500 din 2017, participare susținută de McLaren. Viitorul categoriei LMP1 este deocamdată neclar. În timp ce unii cer simplificarea platformei curente, alții vor ceva mai ușor de recunoscut, care să arate mai mult a mașină de șosea, mișcare ce ar putea atrage mai mulți producători spre competiție.

“Deocamdată nu excludem să participăm cu orice model ar fi, GTP, silhouette, LMP1, am auzit nenumărate variante. Ceea ce e tentant e să mergem la Le Mans și să câștigăm. Asta contează cel mai mult pentru o echipă”, a mai precizat Jak Brown.

Pe lângă faptul că ar spori notorietatea McLaren în motorsportul mondial, participarea în cursa de la Le Mans ar putea însemna și continuarea colaborării cu Alonso după retragerea acestuia din Formula 1. Spaniolul este deja participant în sezonul actual al WEC cu Toyota. Dacă va dori să continue să participe în competiții de anduranță, cei de la McLaren sunt gata să îi pună la dispoziție tot ceea ce are nevoie pe viitor.

“L-am vrea pe Fernando ca pilot al echipei noastre, atât timp cât și el mai vrea să concureze. Cu siguranță va continua să piloteze după Formula 1 și dacă și noi vom trece și la alte formate, ne-ar face plăcere să lucrăm cu el”, a declarat șeful McLaren.

În final, decizia va fi luată de către comisia executivă și proprietarii echipei. Să finanțezi un asemenea program este cu siguranță scump, chiar dacă e mult mai ieftin ca o competiție precum Formula 1. Brown și-a lăudat colegii în această privință, spunând că sunt oameni grozavi și adevărați pasionați în tot ceea ce înseamnă cursele cu motor.