E oficial! Alex Rins semnează pentru încă doi ani cu Suzuki

E oficial! Alex Rins semnează pentru încă doi ani cu Suzuki

Alex Rins rămâne la Suzuki pentru încă doi ani. Anunțul a fost făcut joi la prânz, înainte de weekend-ul de cursă din Franța. Spaniolul se afla de ceva timp în tratative cu producătorul japonez, anunțul fiind unul așteptat cu interes în paddock.

Contractul reînnoit al lui Rins la Suzuki vine după un debut de campionat bun pentru echipă. Rins a reușit să urce pe podium în Argentina și a făcut o treabă bună în următoarele curse.

“Sunt extrem de fericit pentru acest contract reînnoit. Chiar de când eram la Moto2 și plănuiam trecerea la MotoGP, proiectul Suzuki a fost mereu cel mai interesant pentru mine. Debutul de anul trecut a fost unul complicat, m-am accientat la spate în testul de la Valencia, după care la gleznă la Buriram și chiar și la mână în Austin. După doar două curse eram deja trecuți prin destule, dar mereu am simțit afecțiune și sprijin de la Suzuki, de la toată echipa. Am fost mereu capabil să ducem tot răul spre bine, să fim răbdători, să lucrăm din greu și să rămânem pe aceiași lungime de undă. În sfârșit în acest an am urcat pe podium, dar și fără performanțe, mai bune sau mai rele, atmosfera în boxa noastră e mereu pozitivă”, a declarat Alex Rins.

Pilotul spaniol a mai vorbit și depsre proiectul pe care Suzuki l-a pregătit pentru viitor.

“Pot să am încredere deplină în capabilitatea companiei și a echipei când vine vorba de dezvoltare și îmbunătățiri. Cred că suntem în stare să facem o treabă și mai bună, să atingem rezultate și mai bune. Acum trebuie să ne axăm pe muncă, să tragem de noi și să vedem până unde putem ajunge”, a concluzionat pilotul Suzuki.

Marele Premiu al Franței are loc în acest weekend. Calificările la clasa MotoGP încep sâmbătă, de la orele 15:10, ora României. Cursa la clasa regină este programată pentru orele 15:00, ora României duminică.