Jean Todt: “Amenințările Ferrari cu privire la plecarea din Formula 1 vor dispărea”

Jean Todt: “Amenințările Ferrari cu privire la plecarea din Formula 1 vor dispărea”

Președintele FIA și fostul manager general Ferrari, Jean Todt, este de părere că amenințările Scuderiei legate de părăsire a Formulei 1 vor înceta.

Președintele echipei Sergio Marchionne a domolit în ultima vreme amenințarea, spunând că negocierile între echipe, FIA și Liberty Media despre viitorul de după 2021 au fost mult mai prielnice pentru toată lumea.

“Ferrari e un brand mondial. Din mai multe motive, desigur, însă unul dintre ele este că Formula 1 este un sport foarte important pentru producător. Ferrari are de câștigat de pe urma curselor, iar cursele au de câștigat de pe urma Ferrari. Sunt convins că dacă se va ajunge la un format bun, Ferrari nu va pleca din Formula 1”, a declarat Todt.

Totodată, Todt spune că FIA ar trebui să pună mai mult preț și pe celelalte echipe din competiție.

“Trebuie să punem la cale un plan bun pentru 10 echipe, nu doar pentru una. Mai bine de jumătate din echipe se află în dificultate, ceea ce nu e bine pentru principala cauză a motorsportului. De-aia trebuie să facem ceva pentru a regla discrepanța dintre echipe”, a mai adăugat fostul șef Ferrari.

Problema principală este legată de costurile uriașe, este de părere Jean Todt. Astfel, începând cu 2021, cel mai probabil că nu vom mai auzit de elementul “MGU-H” de pe motoarele actuale.

“E o tehnologie interesantă, dar nu e ceva neapărat necesar pentru un campionat mondial de succes. Vrem să facem lucrurile mai simple, și mai presus de toate, vrem să atragem noi producători spre Formula 1. Suntem în stadii avansate cu regulile legate de motorizări”, a concluzionat Todt.

Campionatul mondial 2018 continuă weekend-ul viitor, cu Marele Premiu al Principatului Monaco.