MotoGP Le Mans – Valentino Rossi: “N-am găsit soluții în testele de după Jerez”

MotoGP Le Mans – Valentino Rossi: “N-am găsit soluții în testele de după Jerez”

Multiplul campion mondial Valentino Rossi spune că Yamaha nu a găsit prea multe răspunsuri la problemele pe care le are, în urma testelor de la Jerez și Mugello de săptămâna trecută. Echipa spera să găsească o rezolvare la problemele legate de partea electronică a motocicletei pe care le-a avut în Marele Premiu al Spaniei.

Rossi și coechipierul său, Maverick Vinales, au terminat pe 5 și respectiv pe 7 cursa din Spania, dar spun că puteau termina și mai sus în clasamentul final al cursei. Amândoi dau vina pe problemele de tracțiune ale motocicletelor, cauzate de partea electronică a acesteia, sperând ca soluția să vină după un test privat la Mugello. La testele de luni de la Jerez, Vinales a declarat că echipa “nu a reușit să îmbunătățească situația”.

După un test la fel de lipsit de soluții la Mugello, împiedicat și de ploaie, Rossi crede că Yamaha se află la același nivel ca și la Jerez, deși pilotul se așteaptă la un weekend bun de cursă la Le Mans.

“Ajungem în Franța după câteva săptămâni grele. Testele de la Jerez și Mugello nu ne-au dat prea multe soluții din păcate. Am lucrat la ceva detalii la Jerez, după care la Mugello am mers mai mult pentru a înțelege setarea motocicletei pentru weekend. Am testat doar jumătate de zi, din cauza ploii. Nivelul este similar cu cel din Jerez, dar de obicei pe circuitul din Franța modelul M1 merge bine, în ultimii ani am fost mereu tare aici. Anul ăsta trebuie să ținem cont și de nivelul rivalilor. Vom vedea”, a declarat Rossi.

Întrebat cât timp îi va lua echipei să rezolve problemele, Rossi a recunoscut că nu știe acest lucru, precizând că performanțele au de-a face și cu circuitul în cauză.

“E greu de spus. Sper să se rezolve cât mai repede, dar sunt sigur că Yamaha lucrează și că are nevoie doar de timp să îmbunătățească unele lucruri, să încerce lucruri diferite. De obicei la jumătatea sezonului ai una sau două săptămâni în care poți lucra, dar eu sper să se întâmple mai repede. Depinde și de circuit, de la un circuit la altul, depinde foarte mult cum lucrează pneurile. Pe o pistă mergi foarte rău, iar după două săptămâni ai aceleași pneuri și ești mult mai rapid. Nivelul e foarte ridicat, toată lumea e bună, așa că vom încerca să stăm în top 5 și vom fi mult mai competitivi decât la Jerez”, a încheiat Doctorul.

Marele Premiu al Franței are loc în acest weekend. Calificările încep de la orele 15:10, ora României de sâmbătă, iar cursa clasei regină are loc duminică, începând cu orele 15:00, ora României.