Verstappen despre sezonul 2018, Ricciardo și cursa de la Monaco

Verstappen despre sezonul 2018, Ricciardo și cursa de la Monaco

În timpul curselor demonstrative “Jumbo Race Days” de pe circuitul de la Zandvoort, Olanda, Max Verstappen a vorbit despre cum a decurs sezonul 2018 de Formula 1 până acum, despre coechipierul său Daniel Ricciardo și despre Marele Premiu al Principatului Monaco, care are loc în acest weekend.

Ce așteptări ai de la cursa din Monaco?

“În Barcelona am fost rapizi pe ultimul sector, care are multe viraje lente. Cam la fel sunt și la Monaco. Sunt și mai puține linii drepte, care i-ar fi putut avantaja pe Mercedes și Ferrari. Noi suntem de obicei competitivi la Monaco. Acum avem și o mașină bună, deci și o șansă mai bună. Depinde și de calificări, pentru că e dificil să aduci gumele la temperatura optimă. De-abia aștept cursa” – Max Verstappen.

An de an, circuitul stradal din principat se dovedește a fi unul neiertător. Max a vorbit și despre de ce este circuitul de la Monaco unul dintre cele mai solicitante din Marele Circ.

“E greu să îți găsești limita acolo, așa că trebuie să clădești încet. Cu cea mai mică greșeală te trezești în decor, așa că trebuie să mergem cât mai bine posibil. Dacă mergi la limită în calificări, după ce ajungi la boxe vei vedea că inima îți bubuie în piept. Oricum, strategia e aceeași pentru mine și aici. Îmi fac treaba și înainte de plecarea în cursă. Pregătirile sunt esențiale, dar eu mereu mă duc la circuit relaxat” – Max Verstappen.

Verstappen a fost coechipierul lui Daniel Ricciardo pentru mai bine de doi ani. Totuși, nu știm încă sigur dacă australianul rămâne sau nu la echipă după 2018. Max spune că între cei doi există o relație bună.

“A fost o potrivire instantă între noi, imediat după ce am venit la echipă. Daniel e relaxat și amabil. Nu prea întâlnești așa ceva la piloți, așa că e bine că îl avem la echipă. Este sincer, deschis și este ușor să vorbești cu el. Nu prea are lucruri negative legate de el. Cel puțin nimic care să fie deranjant.”

Verstappen a vorbit și despre modelul RB14, dar și despre cum a evoluat sezonul 2018 până acum.

“Ultima cursă a fost una bună. Cele dinainte de aceasta, nu prea, dar se întâmplă asemenea lucruri. Mașina e bună. Am făcut progrese bune în Barcelona. Trebuie să vedem cum va evolua de acum încolo, pentru că am avut doar o cursă cu noile modificări”, a concluzionat Verstappen.

Următoarea cursă din calendarul Formula 1 are loc în această duminică, cu ocazia Marelui Premiu al Principatului Monaco.