Fernando Alonso, posibilă mutare la o echipă de top din Formula 1 începând cu 2019

Fernando Alonso, posibilă mutare la o echipă de top din Formula 1 începând cu 2019

Vești neașteptate din paddock! Fernando Alonso discută în aceste zile cu una dintre echipele de top ale Formulei 1, la care ar putea pilota începând cu 2019.

Spaniolul este nemulțumit de faptul că cei de la McLaren nu s-au prea ținut de cuvânt în acest sezon. Producătorul englez era așteptat să livreze un monopost care să îi permită lui Alonso să concureze pentru titlu sau cel puțin să lupte pentru podium în mod regulat, dar până acum mașina nu a fost în stare să se ridice la așteptări și să îi permită acestuia să se bată cu Mercedes, Ferrari sau Red Bull. Din acest motiv, Alonso ar fi discutat în secret cu Ferrari despre un posibil contract începând cu 2019, scrie publicația spaniolă Diario Gol.

Jurnaliștii spanioli titrează că cele două părți s-au întâlnit la Barcelona, acolo unde au discutat anumite condiții din posibilul viitor contract. Alonso câștigă în prezent în jur de 40 de milioane de euro pe an, însă Scuderia nu pare să fie de acord cu suma, așa că spaniolul va trebui să se descurce cu mai puțin. Italienii de la Ferrari așteaptă retragerea lui Kimi Raikkonen, în vârstă de 38 de ani, fapt ce ar lăsa un loc liber pentru Alonso. Vettel nu este prea încântat de revenirea lui Alonso la Ferrari, a mai titrat Diario Gol.

Neamțul îl vede pe Alonso ca un pretendent direct la tilul mondial. Dacă nu va reuși să îl bată pe Hamilton, Ferrari s-ar putea să ignore părerile starului lor actual în legătură cu Fernando Alonso. Acesta din urmă se pregătește de Marele Premiu al Principatului Monaco, pe care l-a ratat în 2017 pentru participarea și câștigarea competiției Indy 500.

“Să particip în cursa de la Monaco va fi frumos, mai ales după mica pauză de anul trecut. Mi-a plăcut cursa de Indy 500, dar Monaco e un loc deosebit. E ușor să-ți dai seama de ce e considerat cel mai frumos circuit de Formula 1. E și unul dintre cele mai solicitante din calendar, pentru că nivelul de concentrare și tehnică trebuie să fie la maximum pentru 78 de tururi. De-abia aștept să urc la bord și să văd ce poate mașina la Monaco” – Fernando Alonso.