Formula 1 Monaco: Red Bull domină şi în FP2

Formula 1 Monaco: Red Bull domină şi în FP2

Piloţii Red Bull, Daniel Ricciardo şi Max Verstappen s-au impus şi în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Distanţa dintre cel mai rapid pilot al sesiunii (Ricciardo) şi primul concurent non-Red Bull a fost de peste jumătate de secundă.

Sebastian Vettel a reuşit să găsească un setup mai potrivit pentru străzile din principat reuşind să se claseze al treilea, dar la o distanţă considerabilă de lider.

Lewis Hamilton a încheiat pe locul 4 la aproape 7 zecimi în urma australianului. A fost o sesiune în care au ieşit la iveală toanele monopostului W09 vis-a-vis de pneurile de compoziţie moale.

Kimi a fost al 5-lea, el acuzând o lipsă de aderenţă pe puntea spate. În tabăra Mercedes, coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas a avut şi el probleme dar cu puntea faţă, monopostul W09 cu numărul 77 prezentând un comprtament subvirator extrem de pronunţat.

Nico Hulkenberg a fost de data asta cel mai rapid pilot Renault, el clasându-se pe locul 7 la 1,2 secunde de lider. Pe locurile următoare perechea McLaren, cu Vandoorne din nou mai rapid ca Alonso. Între ei, doar 38 de miimi de secundă. Carlos Sainz încheie top 10.

Brendon Hartley aduce Honda până pe locul 11 iar piloţii Force India în frunte cu Perez  se clasează pe locurile imediat următoare. Pierre Gasly a încheiat a doua sesiune de antrenamente libere pe locul 14. De remarcat că până la locul 14, direferenţa de timp faţă de lider este de doar o secundă şi jumătate.

Sirtokin confirmă faptul că pe străzile din Principat este mai rapid ca Stroll. Rusul a fost al 15-lea la sfârşitul sesiunii. El a fost urmat de Magnussen şi Charles Leclerc.  Romain Grosjean a fost doar al 18-lea cu Stroll şi Ericsson ultimii în clasamentul sesiunii.

Nu cred că mai este nicio supriză faptul că Red Bull sunt clar favoriţi la pole position. Întrebarea care rămâne este: Mercedes sau Ferrari pentru linia 2 ?

© f1.com