Formula 1 Monte Carlo – 5 întrebări își așteaptă răspunsul la Marele Premiu al Principatului Monaco

Formula 1 Monte Carlo – 5 întrebări își așteaptă răspunsul la Marele Premiu al Principatului Monaco

Formula 1 revine acasă, sau cel puțin acolo unde majoritatea piloților se simt ca acasă, pe circuitul din Monaco, acolo unde duminică are loc cea mai așteptată cursă a sezonului.

Cursa cu numărul 6 din Marele Circ începe cu Lewis Hamilton în fruntea clasamentului și Sebastian Vettel la 17 puncte în spatele său. Statistica s-ar putea schimba radical la finalul cursei de duminică. Mai jos aveți câteva lucruri pe care trebuie să le urmărim weekendul acesta.

1. Îngrijorările Mercedes

Mercedes se îndreaptă spre Monaco în “inferioritate”, având setată o limită a uzurii ca prioritate principală în weekend-ul de cursă. Dintr-un motiv sau altul, deocamdată străin și pentru echipă, modelul W09 nu este fan al virajelor de pe circuitul stradal din principat. Toto Wolff, team principal la Mercedes, a declarat că echipa este extrem de îngrijorată. Dacă Mercedes vor reuși să se claseze pe locuri mai bune decât cele de anul trecut, adică 4 pentru Bottas și respectiv 7 pentru Hamilton, atunci putem considera cursa o reușită pentru formație.

© Mercedes AMG F1

2. Red Bull pregătiți să strălucească?

Un lucru de care majoritatea fanilor și analiștilor par să fie de acord este că Red Bull vor fi pe podium la final de weekend. Ricciardo ne-a și oferit un mic teaser despre cum va performa, fiind extrem de rapid pe ultimul sector la Barcelona, asemănător cu circuitul din principat. Șefii Red Bull se așteaptă la o cursă bună din partea celor doi piloți, în care aceștia să scoată la iveală avantajele modelului RB14.

Foto: Verstappen.nl

3. Ferrari luptă pentru victorie

După un start de sezon de excepție, cu victorii în Australia și Bahrain, Sebastian Vettel simte presiunea care i se pune pe umeri înainte de Monaco. După ce a condus clasamentul cu 17 puncte avantaj, neamțul se află acum la 17 puncte în spatele liderului Hamilton, după trei curse în care nu a urcat pe podium. Dacă va avea parte de încă un weekend fără rezultate bune, Vettel s-ar putea trezi cu șansele sale la un al cincilea titlu de campion mondial mult diminuate. De la Ferrari se așteaptă nimic altceva decât performanță la Monaco, iar dacă o vor dovedi, piloții Scuderiei vor reveni în atenția mondială și își vor putea continua drumul spre glorie.

© Scuderia Ferrari

4. Lucrurile devin serioase și pentru McLaren

McLaren a îmbunătățit mașina la Barcelona, spunând că de acum încolo piloții vor avea la dispoziție adevărata mașină 2018. Chiar și așa, performanțele reușite au fost cel puțin mediocre. În loc să se bată cu egalii lor competitivi Red Bull, Alonso a fost împins spre capătul grilei, acolo unde s-a duelat cu formații precum Haas. Pachetul McLaren nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, promisiunile referitoare la o mai bună performanță după schimbarea motorizării de la Honda la Renault, rămânând doar la stadiul de speranțe. În această situație, dorința McLaren de a ajunge pe podium rămâne deocamdată un vis frumos pentru echipa britanică.

5. Grosjean merge cu traista goală la Monaco

Romain Grosjean este unul dintre cei doi piloți din grilă, alături de rusul Sergey Sirotkin, care nu are niciun punct înainte de Marele Premiu din principat. Dacă ar fi să socotim și ultimele curse din 2017, francezul a ajuns la nouă curse fără niciun punct adjudecat. Pilotul nu pare să fie însă prea îngrijorat, spunându-le reporterilor de la Monaco să nu facă din țânțar armăsar. Lucrurile nu par că se vor îndrepta pentru pilot nici duminică, acesta având de executat o penalizare de trei locuri pe grilă la Barcelona, după ce a cauzat un accident care i-a scos din cursă pe Hulkenberg și Gasly. Dacă va câștiga primele lui puncte din sezon la Monaco, Grosjean va trebui să dea tot ce are mai bun pentru a reuși acest lucru.

Marele Premiu al Principatului Monaco are loc în acest weekend! Calificările încep de la orele 16:00 sâmbătă, iar cursa are loc de la 16:10, duminică.