Formula 1 Monaco – Vettel, impresionat de performanțele lui Charles Leclerc

Formula 1 Monaco – Vettel, impresionat de performanțele lui Charles Leclerc

Sebastian Vettel îl susține pe Charles Leclerc și crede că acesta ar fi un pilot bun la Ferrari, fiind de părere că fostul campion Formula 2 a dat dovadă de profesionalism de la venirea sa în Formula 1.

Leclerc a debutat în Marele Circ în acest sezon cu Sauber, fiind încă de la primul start sub urmărirea atentă a tuturor liderilor de echipă. Tânărul a câștigat titlul în Formula 2 în 2017 cu 7 curse câștigate, 10 podiumuri și cu un avantaj de 72 de puncte în fața locului doi. Leclerc și-a confirmat deja meritul locului în Formula 1 cu un loc 6 la Baku și un loc 10 la Barcelona.

“Dacă ai trecut prin toate etapele ca să ajungi aici, atunci e clar că locul tău e aici. Nu stiu cine va sta lângă mine din 2019, poate ar trebui să îl întrebați pe Maurizio (Arrivabene, team principal la Ferrari) dar nu văd de ce nu ar sta Leclerc. În cursele pe care le-a reușit până acum s-a folosit de oportunități și a câștigat puncte cu o mașină care nu ar trebui să termine în primele 10, așa că e clar că face tot ce poate cu ce are la îndemână” – Sebastian Vettel.

Marele Premiu al Principatului Monaco are loc în acest weekend! Calificările încep de la orele 16:00 sâmbătă, iar cursa are loc de la 16:10 duminică.