WRC – Citroen l-a concediat pe Kris Meeke din cauza “numărului mare de accidente”

WRC – Citroen l-a concediat pe Kris Meeke din cauza “numărului mare de accidente”

Kris Meeke a fost concediat de la Citroen. Ultimul accident al pilotului a fost atât de violent, încât toată lumea a rămas mută de uimire văzându-l pe acesta și pe copilotul Paul Nagle ieșind din mașina distrusă fără nicio zgârietură.

Pilotul britanic a explicat pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat de fapt în Portugalia, spunând că totul a fost din vina sa. Accidentul a arătat mult mai rău din afara cabinei, decât din interiorul acesteia.

“Am terminat cu Portugalia, așa că ne concentrăm pe Sardinia, etapă ce are loc în câteva săptămâni. Poziția de start ar trebuie să ne avantajeze din nou, mai ales că avem în față un eveniment de testări, acolo unde Citroen vor putea testa noi set-up-uri. Va fi bine să punem acele schimbări și îmbunătățiri în practică. Sunt optimist că vom face o treabă bună în continuare, mai ales că vine vara” – Kris Meeke.

Chiar dacă a avut parte de un raliu prost, Meeke era gata să treacă peste și să meargă mai departe, alături de echipă. Doar că, spre surprinderea tuturor, echipa a ieșit pe Twitter cu următorul mesaj, imediat după ce pilotul publicase explicația despre accident pe pagina sa de Facebook:

“Din cauza numărului mare de accidente, unele dintre ele extrem de grave, Citroen Racing WRT a decis să încheie participarea lui Kris Meeke și Paul Nagle în sezonul 2018 al Campionatului Mondial de Raliuri” – Citroen Racing WRT Twitter

Dacă ar fi știut că în joc se afla cariera sa, Meeke probabil că s-ar fi gândit de două ori înainte să posteze ce a postat pe Facebook. De asemenea, modul în care echipa a tratat cazul, postând pe Twitter terminarea contractului exact în cele mai dificile momente ale pilotului, a fost aspru criticată de către fani. Modul neplăcut în care Meeke și Citroen se despart vine după cinci ani de colaborare, în care formația a câștigat cinci raliuri, între 2015 și 2017.