Formula 1 Monaco: Daniel Ricciardo în pole-position

Formula 1 Monaco: Daniel Ricciardo în pole-position

Forma bună arătată de Red Bull încă din FP1 s-a materializat într-un pole position senzațional al australianului Daniel Ricciardo. El își trece în palmares și un nou record absolut al circuitului. 1m10.810s. Este cel de-al doilea pole position pentru australian, primul fiind obținut tot aici în 2016.

Coechipierul său i s-ar fi putut alătura pe prima linie însă mecanicii Red Bull au găsit cu 10 minute înainte de încheierea Q1 o problemă la cutia de viteze pe care inițial o consideraseră ca fiind neafectată de accidentul suferit în FP3. Verstappen nu a luat parte așadar la sesiunea de calificări și va pleca ultimul în cursa de mâine.

Sebastian Vettel s-a clasat al doilea după ce înainte de ultimul ”run” în Q3 el se afla pe locul doi, în urma lui Lewis Hamilton. Germanul a reușit să ”găsească” 2 zecimi și ceva apropiindu-se la final la 2,3 zecimi de Ricciardo. Lungimea mică a circuitului și lipsa unor linii drepte suficient de lungi i-au împiedicat pe cei de la Ferrari să se profite la maximum de un ”Q3 mode” extrem de puternic.

Hamilton va pleca al treilea, britanicul încercând în Q2 să arunce o momeală încălțând pneurile UltraSoft, decizie care era să-l coste. Hamilton nu va avea pentru mâine un set nou de UltraSoft-uri pentru cursă. Kimi Raikkonen, deținătorul pole position-ului de anul trecut va pleca abia de pe locul 4, cu cel de-al doilea pilot Mercedes, Valtteri Bottas deschizând linia a treia.

Esteban Ocon a fost cel mai rapid din cei rămași în Q3. Interesant este faptul că de la Ocon (locul 6) la locul 10 ocupat de Pierre Gasly ecartul a fost de doar 160 de miimi de secundă.

Așadar, de pe locul 7 va pleca în cursa de mâine spanilul Fernando Alonso care flatează monopsotul MCL33 cu abilitățile sale. Pe 8 îl găsim pe Carlos Sainz care reușește să fie mai rapid ca Hulkenberg a doua oară consecutiv, iar Sergio Perez aduce al doilea monopost Force India în top 10.

Germanul Hulkenberg a fost primul sub linie în Q2 și va pleca de pe 11. El a fost urmat de Vandoorne, Sirotkin (locul 13) și eroul local, Charles Leclerc.

Hartley deschide linia 8, alături de el aliniindu-se Marcus Ericsson. Lance Stroll a avut o sesiune extrem de dificilă, el fiind cu 8 zecimi mai lent ca debutantul Sirtotkin.

Vorbind de sesiuni dificile, să-i amintim pe cei de la Haas F1, ultimii clasați cu timpi stabiliți în calificări.

© f1.com