Formula 1 Monaco: Red Bull cu o mână pe pole-position

Formula 1 Monaco: Red Bull cu o mână pe pole-position

Red Bull își arata încă o dată dinții.  În FP3 monoposturile RB14 au fost cele mai rapide. Daniel Ricciardo a stabilit un nou record absolut al circuitului. 1m11.786s.

Max Verstappen a fost al doilea la o miime de coechipirul sau. Ar fi putut insa sa fie mai rapid însă ultima încercare a sa pentru a-și îmbunătăți recordul s-a terminat în barierele de protecție de la ieșirea din virajul 16, după ce în jurul piscinei, în T15 Max atinge barierele de protecție și iși rupe bieleta de direcție de pe aprtea draptă. Din acel moment, olandezul a fost un simplu pasager până la impactul final de la ieșirea din T16.

Ferrari a reușit să-și îmbunătățească monopostul față de FP1 și FP2. Vettel a fost al treilea la 237 de miimi in urma lui Ricciardo. Sectorul trei este cel pe care monopostul Ferrari pierde cam 2 zecimi în comparație cu Red Bull. Pe primele două însă este în aceeași zecime.

Kimi a fost al 4-lea la o zecime în urma lui Vettel, iar piloții Mercedes apar în clasamentul sesiunii abia pe locul 5 și 6 cu Hamilton mai rapid decât Bottas (diferența față de Red Bull fiind în jurul a 0,5 secunde).

Suprinzători piloții Toro Rosso care s-au clasat pe locurile 7 și 8 cu neozelandezul Hartley înaintea lui Pierre Gasly.

Carlos Sainz a fost cel mai rapid pilot al celor de la Renault la o secundă de lider. Spaniolul a fost urmat de rusul Sirotkin care își arată talentul reușind să intre în top 10 cu un monopost Williams extrem de greu de pilotat. Belgianul Vandoorne și francezul Ocon de la Force India sunt următorii în clasament.

Sergio Perez încheie pe locul 13 urmat de al doilea pilot Renault, Nico Hulkenberg. Fernando Alonso a fost abia al 15-lea la aproape 1,5 secunde de Ricciardo iar în urma sa Lance Stroll la peste 3 zecimi.

Eroul local, Charles Leclerc a fost al 17-lea ultimul înainte de bariera celor 2 secunde de întârziere. Piloții Haas F1 cu Grosjean înaintea lui Magnussen s-au clasat pe 18 și 19, iar clasamentul este închis de suedezul Ericsson de la Sauber.

Rămâne de văzut dacă inginerii Red Bull vor putea să repare la timp monopostul lui Max Verstappen și dacă lovitura din partea spate a monopsotului a afectat cumva cutia de viteze. Dacă da, oalndezul va trebui să o înlocuiască și odată cu ea va primi și 5 poziții penalizare pe grila de start.

© F1.com