FIA va monitoriza mai îndeaproape Ferrari începând cu Montreal

FIA va monitoriza mai îndeaproape Ferrari începând cu Montreal

FIA a declarat că sunt satisfăcuți de faptul că motorul Ferrari se află în parametrii normali ai regulamentului, dar și că vor monitoriza mai îndeaproape propulsorul acestora începând cu următoarea cursă din calendar.

Directorul de cursă, Charlie Whiting, a declarat că echipa a dovedit că se află în parametrii regulamentari după sesiunea de antrenamente de joi de la Monaco. Metoda folosită pentru a verifica aceste lucruri a fost una greoaie, FIA căutând o metodă mai simplă pentru a face asta începând cu Marele Premiu al Canadei.

“E de datoria lor să ne arate că mașina este în parametrii legali, dar le-a fost greu să facă asta. Ne-a luat mult să vedem unde ne aflăm, uitându-ne la date și la schimbările de software implementate, însă mai apoi a fost totul clar și am fost mulțumiți de tot ce ni s-a arătat” – Charlie Whiting.

FIA va implementa un sistem adițional de monitorizare pentru Canada, cu senzori care vor îmbunătăți capacitatea de monitorizare. Disputa creată despre legalitatea motoarelor Ferrari au de-a face cu design-ul bateriei. Noul sistem de monitorizare va permite celor de la FIA să vadă exact care sunt diferențele dintre cele două jumătăți ale bateriei, a mai explicat directorul de cursă.

FIA au început o anchetă asupra motoarelor Ferrari după o remarcă a directorului tehnic de la Mercedes, James Allison, chiar după ce fostul designer de motoare Lorenzo Sassi a ajuns la echipa Mercedes după ce a părăsit Ferrari. Allison a discutat cu Whiting despre design chiar înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului.

“E greșit să spunem că a fost vorba de un pârâcios sau ceva de genul. El ca inginer a venit și ne-a spus că au un nou om care lucrează la ei și care le-a spus că echipa lui s-ar putea să facă una alta” – Charles Whiting.

Whiting a mai spus că e normal pentru ingineri să vină și să facă asemenea dezvăluiri, mai ales când aceștia vin de la alte echipe rivale. Toto Wolff, team principal la Mercedes, s-a declarat mulțumit de modul în care FIA a rezolvat situația.

“FIA au vorbit clar despre situație, ei sunt corpul de control, au tot dreptul să o facă. Nu am făcut niciun fel de intervenție. Nu am protestat. Nu am depus plângeri. Totul a pornit de la comunicatul de presă FIA. Și noi avem încredere în ei” – Toto Wolff, team principal Mercedes.