Formula 1 – Hamilton: Monaco ar trebui să schimbe circuitul de Formula 1

Formula 1 – Hamilton: Monaco ar trebui să schimbe circuitul de Formula 1

Campionul mondial Lewis Hamilton crede că Monaco ar trebui să se gândească la schimbarea designului celui mai important circuit stradal din istoria Formula 1.

Mai mulți piloți au declarat, după cursa de duminică din principat, că întrecerea a fost departe de a fi antrenantă.

“Dacă eu m-am plictisit pilotând, nu vreau să știu cum a fost în cazul celor care au urmărit cursa de acasă” – a declarat Sergio Perez de la Force India.

Mexicanul a mai spus că Pirelli au făcut o treabă bună în general cu pneurile alese până acum în 2018, dar că la Monaco acestea nu au fost cele mai potrivite, motiv pentru care piloții au mers mai degrabă în coloană, decât să se întreacă între ei.

“Dacă stăteam acasă pe canapea, probabil că adormeam. M-a surprins și pe mine cât de puțin am forțat. Mai puțin decât în orice altă cursă. La Monaco e nevoie de un format nou. I-am spus prințului că ar trebui să facă circuitul mai lung. De-a lungul anilor s-au construit drumuri în principat, așa că poate îl putem lungi. Sau poate că trebuie schimbat formatul cursei, nu știu. Monaco e un circuit grozav, dar poate ar fi mai bine să avem două curse aici. Cele 78 de tururi au fost cele mai lungi din viața mea!” a declarat Lewis Hamilton.

Toto Wolff, șeful lui Hamilton, a atenuat din comentariile campionului mondial.

“Lewis are dreptul și tot timpul își exprimă liber punctul de vedere. Dar aici e Monaco și, fără accidente sau Safety Car, va fi mereu la fel. Și în fotbal sunt meciuri bune, dar și meciuri slabe”, a declarat Toto Wolff, team principal la Mercedes.