DTM: Alessandro Zanardi va debuta în weekendul de casă de la Misano

DTM: Alessandro Zanardi va debuta în weekendul de casă de la Misano

August va fi luna noutăților în DTM: întâi vom celebra revenirea în Marea Britanie la Brands Hatch, apoi vom avea parte, în premieră, de curse de noapte la Misano, acolo unde BMW aduce a șaptea mașină pentru un musafir de excepție: Alex Zanardi.

Atracția circuitelor de la malul mării se extinde în această campanie, când nu doar Zandvoort va fi o ocazie de vacanță tematică pe litoral, ci și traseul ce poartă numele lui Marco Simoncelli, aflat în vecinătatea Mării Adriatice. Între 24 și 26 august va avea loc așadar etapa a șaptea din DTM, în care ambele manșe vor începe la ora locală 22:20. Misano este una dintre puținele destinații europene cu o nocturnă ce permite organizarea de curse după apusul soarelui, iar weekendul Blancpain Sprint de anul trecut s-a dovedit un real succes.

După ce Audi i-a oferit în deschiderea sezonului ocazia lui Mattias Ekstrom de a-și lua la revedere de la fani la bordul unui RS5 înscris hors-concours, BMW face o mutare similară pentru weekendul italian. Alessandro Zanardi se concentrează din nou pe motorsport la 51 de ani și a anunțat deja că se pregătește pentru cele 24 de ore de la Daytona în 2019, acesta fiind probabil un pas preliminar pentru o participare la Le Mans. Totuși, italianul nu putea lăsa anul acesta să treacă fără o cursă, așa că a acceptat invitația constructorului bavarez ce i-a fost alături de mai bine de un deceniu și va debuta în DTM la Misano în această vară.

Mă simt precum un copil în magazinul cu bomboane și abia aștept să concurez cu BMW M4 DTM la Misano. Oricum plănuiam să călătoresc la Misano pentru primele curse nocturne din istoria acestui sport, dar să fiu în cockpit și chiar să iau parte la acestea e pur și simplu fantastic!

Alessandro Zanardi

Încă de la revenirea BMW în seria germană de turisme în 2012, Alex a efectuat un test cu modelul M3, apoi a fost invitat la Hockenheim cu ocazia finalei din 2015 să ruleze la bordul unui M4 DTM Race Taxi. Atunci am avut și noi oportunitatea de a sta de vorbă cu Zanardi, atât despre determinarea sa incredibilă, cât și despre producția cinematografică No Limits, axată pe evoluția sa în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, alături de Bruno Spengler și de Timo Glock. Același set de modificări va fi adus mașinii sale în 2018 și n-ar fi deloc de mirare ca Mercedes să reacționeze în viitorul apropiat cu o invitație adresată lui Robert Kubica.

Suntem încântați să primim un asemenea musafir faimos pe grila DTM de la Misano. Alex Zanardi este extrem de popular, nu doar în țara sa natală. Performanțele sale extraordinare ca atlet, optimismul său imperturbabil și omenia sa trec dincolo de granițele sportului și au inspirat deja milioane de oameni de pe glob. Alex niciodată nu se implică pe jumătate, departe de el acest gând. Suntem convinși că se va pregăti cu profesionalism și c va avea mari ambiții în fața fanilor săi. Bun venit în DTM, dragă Alex!

Gerhard Berger

Alex Zanardi – moartea e doar o altă depășire