Red Bull nu se grăbește să aleagă motorul pentru următorul sezon

Red Bull nu se grăbește să aleagă motorul pentru următorul sezon

Formația Red Bull nu se grăbește cu luarea deciziei referitoare la motorizărea pe care o vor utiliza începând cu sezonul viitor.

Chiar dacă termenul limită de 15 mai a fost de mult depășit, cei de la Red Bull rămân indecisi asupra propulsorului cu care vor echipa monoposturile anul viitor. Echipa folosește motorizare Renault de 12 ani încoace, însă a anunțat că se gândește să lucreze pe viitor cu Honda, care au încheiat un parteneriat cu formația secundă, Toro Rosso, la început de 2018.

Red Bull va aștepta până după întrecerea din Franța. În Canada Renault vine cu updates și mai apoi în Franța e rândul japonezilor să aduca uăgrade-uri, după care vor lua o decizie.

“Va dura cam o lună după Montreal, deci pe la final de iunie, început de iulie. E limita pe care ne-am autoimpus-o de ceva timp. Vrem să comparăm cele două motoare” – Christian Horner, team principal la Red Bull.

Elementul pe care RBR îl așteaptă cu sufletul la gură este modul de calificare, așa numitul “party mode”, pe care cei de la Mercedes și Ferrari l-ar folosi deja în ultima parte a calificărilor și care lipsește de pe motoarele Renault.

“Dacă nu mă înșel, în ultimele șase curse, cinci cele mai rapide tururi au fost ale noastre. Dacă am putea să găsim o soluție pentru a spori puterea motorului și în calificări, am fi în stare să le punem probleme mult mai mari celor de la Mercedes și Ferrari”, a mai adăugat șeful Red Bull.