Moto GP: Avancronica Marelui Premiu al Italiei

Moto GP: Avancronica Marelui Premiu al Italiei

Etapă de casă pentru Dovizioso, Rossi, Petrucci, Iannone și Morbidelli, la Mugello vom avea parte de o întrecere acerbă, cel puțin la asta se așteaptă fanii celor 5, dar și cei ai unor piloți precum Lorenzo, care nu a dovedit mai nimic în primele 5 curse ale sezonului. Mugello este de asemenea circuitul de casă pentru Ducati, astel că așteptările de la triplul campion mondial Lorenzo sunt ridicate.

Pe lângă Lorenzo, poate că este vremea și pentru Dovizioso, actualul pilot principal al Ducati, să strălucească la ghidonul modelului Desmosedici, pentru care Mugello este ca o mănușă. Ca dovadă, Dovi este câștigătorul cursei de anul trecut și deci unul dintre favoriții la victorie și anul acesta.

La fel de bine s-a descurcat și Andrea Iannone aici în trecut, doar că acum pilotul concurează pentru Suzuki Ecstar. Acesta a terminat pe doi și trei în ultimii ani. Vom vedea însă câtă putere poate produce modelul GSX-RR pe lunga linie dreaptă de pe circuitul italian, fapt care va dovedi dacă Iannone se va putea ține sau nu după Marquez sau Dovizioso. Andrea trebuie să impresioneze pentru a-si asigura o motocicletă cu care să se poate lupta la locuri fruntașe și în următorul sezon. 

Danilo Petrucci a înțeles că rivalul său pentru un loc la formația de uzină Ducati nu mai este de mult un triplu campion mondial, ci Jack Miller la bordul unei rapide GP17. Petrucci a terminat pe podium anul trecut la Mugello, iar o victorie aici ar putea fi o poveste inedită cu care pilotul ar putea să își asigure șaua unei motociclete de uzină în 2019.

Foto: Crash

Jorge Lorenzo pleacă în cursă fără rezultate notabile pentru Ducati. Mai mult, rezultatele din 2018 sunt mult mai rele ca cele din 2017. Spaniolului îi place însă la nebunie Mugello, câștigând de 5 ori aici între 2011 și 2016. La ultima victorie, Lorenzo l-a bătut pe Marquez cu o sutime de secundă, în urma uneia dintre cele mai frumoase curse din istoria recentă a MotoGP.

Pentru Valentino Rossi, Mugello ar putea însemna al doilea podium la rând, după ce italianul a terminat pe trei în Franța. Chiar dacă modelul M1 a fost cam slab în 2018, motocicleta s-a comportat tot timpul bine pe Mugello. Coechipierul său Maverick Vinales a terminat pe doi în 2017 și ocupă poziția a doua în clasamentul general chiar dacă nu a câștigat niciuna dintre cele 5 curse de până acum. Pe vremea asta în 2017, Vinales era la 85 de puncte în total și trei victorii, față de doar 57 câte are acum. Așadar, modelul M1 2018 este mai slab decât cel din 2017, iar o victorie a echipei la Mugello duminică ar fi posibilă doar dacă piloții Honda și Ducati ar da-o rău în bară.

Foto: Motorsport.com

Yamaha ar putea să surprindă plăcut în Italia prin Johann Zarco, cu al său deja “vintage” M1. Chiar dacă nu poate fi vorba despre o victorie, Zarco s-ar putea să ajungă aproape de podium, pilotul fiind pe drumul cel bun în a câștiga și mai mult respect de la întreg paddock-ul după cursele bune pe care le-a reușit în 2017 și 2018. 

Vremea

Vremea arată destul de bine de-a lungul weekend-ului de cursă pentru zona metropolitană Scarperia, acolo unde se află și circuitul Mugello. Deși sunt mici șanse de precipitații vineri și sâmbătă, pentru duminică se anunță căldură și cer senin. 

Atât Lorenzo, cât și Rossi au spart motoarele acum doi ani la Mugello, la final de linie dreaptă. Din păcate pentru Rossi, incidentul s-a petrecut în timpul cursei, italianul având ritmul ideal pentru a o câștiga. Calificările la Mugello încep sâmbătă, la orele 15:10, ora României, iar bătălia pentru Marele Premiu al Italiei se dă duminică de la 15:00, ora României.