MotoGP: Lucrurile importante înainte de Marele Premiu al Italiei de la Mugello

MotoGP-ul se întoarce după o pauză de două săptămâni. După Le Mans, paddock-ul se mută în Italia pe circuitul de la Mugello, pentru a șasea din cele 19 runde ale sezonului 2018.

Deși bătălia pentru puncte a fost acerbă la început, Marc Marquez și-a recăpătat rapid poziția de lider în clasament. Fără să mai zăbovim prea mult, acestea sunt cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de startul cursei de duminică.

  1. Marc Marquez a debutat în campionat cu un loc doi în Qatar și un loc 18 în Argentina, după celebrul acroșaj cu Rossi. După cele două curse mai puțin bune, spaniolul a câștigat trei la rând, Austin, Jerez și Le Mans.
  2. Marquez ajunge în Italia fiind în fruntea clasamentului piloților cu 95 de puncte, cu 36 mai multe decât Vinales, 37 mai multe decât Zarco și 39 mai multe decât Rossi.
  3. Marquez are doar o singură victorie la clasa mare la Mugello, pe care a reușit-o în 2014, ultima pe care Honda a reușit-o pe circuitul italian. Anul trecut, Marquez a terminat în Italia pe 6.
  4. După 33 de ani de curse MotoGP la Mugello, Honda a strâns cele mai multe victorii, mai exact 16. Yamaha are 12 reușite pe circuitul din nordul Italiei.
  5. În 2017, Andrea Dovizioso de la Ducati, a ieșit învingător în fața lui Vinales și Petrucci. Victoria a fost a doua de pe circuit pentru Ducati, prima fiind reușită de Casey Stoner în 2009, pe modelul GP9.
  6. În ciuda unui start bun în sezon, cu victorie în Qatar, locul 6 în Argentina și respectiv 5 în Texas, Dovizioso a suferit două incidente de cursă, care l-au detronat din poziția de lider până pe locul 9, cu 46 de puncte strânse înainte de Marele Premiu al Italiei.
  7. Victoriile cele mai multe la Mugello le are Valentino Rossi, 7 urmat de Jorge Lorenzo, 5, Dani Pedrosa, Marc Marquez, Andrea Dovizioso și Casey Stoner, câte una fiecare.
  8. În afară de cursa din Argentina, unde a terminat pe 19, Rossi a reușit să termine fiecare cursă de până acum pe locul 5 sau mai sus, inclusiv în Qatar și Franța. Rossi s-a simțit bine în Franța, iar, cu puțin noroc, șansele sale spre un al zecelea titlu ar putea să fie reînviate la Mugello.
  9. Un pilot la fel de periculos la Mugello este Lorenzo. Chiar dacă spaniolul nu se simte deloc bine pe motocicleta sa Ducati, având deja două abandonuri și reușind doar un loc 6 în Franța, acesta este un maestru la Mugello. Fiind în căutare de revanșă, Lorenzo probabil că va da tot ce are mai bun din el duminică.
  10. Antrenamentele la Mugello încep vineri, calificările fiind programate pentru sâmbătă, de la 16:00 ora României, iar cursa de 23 de tururi duminică, de la orele 15, ora României.