Jorge Lorenzo pleacă de la Ducati la final de 2018, în ciuda victoriei de la Mugello

Jorge Lorenzo pleacă de la Ducati la final de 2018, în ciuda victoriei de la Mugello

Jorge Lorenzo a declarat că victoria pe care a reușit-o la Marele Premiu al Italiei a fost una dintre cele mai frumoase ale carierei sale la MotoGP. Totuși, reușita nu îl va împiedica pe acesta să părăsească echipa Ducati la final de an.

Spaniolul a reușit duminică prima sa victorie din ultimele 18 luni, și tot prima cu Ducati. Lorenzo a plecat ca din tun la start, terminând cursa în stilul său caracteristic pe care îl afișa în anii de glorie cu Yamaha.

Victoria nu a fost însă suficientă pentru a-l determina să rămână la echipa italiană și în 2019. La câteva minute după finalul cursei, Lorenzo a confirmat că aventura sa în echipamentul roșu va lua sfârșit odată cu întrecerea de la  Valencia de la final de an.

“Nu, victoria aceasta nu schimbă nimic. O parte din mine e tristă, e adevărat. Sunt trist pentru că dacă tot ceea ce am cerut ar fi venit mai repede, poate cu patru luni mai devreme, aș fi spus acum că da, voi rămâne la Ducati și aș fi avut deja două, trei victorii. Dar din păcate, totul a venit prea târziu. Am câștigat, dar e prea târziu, pentru mine e prea târziu. În următorii doi ani voi fi pe altă motocicletă” – Jorge Lorenzo.

De la Lorenzo se așteaptă o revenire la Yamaha începând cu 2019, acolo unde probabil va pilota pentru o echipă satelit alături de Franco Morbidelli, protejatul lui Valentino Rossi. Echipa a luat naștere în urma unei înțelegeri făcute de Dorna, sponsor principal fiind compania malaeziană de petrol și carburanți Petronas.

Ducati nu și-au pierdut până acum toate speranțele în a-l convinge pe Lorenzo să rămână la echipă. Când a fost confruntat despre comentariile spaniolului de după cursă, directorul tehnic Gigi Dall’Igna a avut o atitudine pozitivă.

“Cred că ar fi dificil dacă ar continua cu noi, dar niciodată să nu spui niciodată. Să vedem ce se întâmplă în următoarele câteva săptămâni” – Gigi Dall’Igna, director tehnic Ducati.