Ricciardo se alege cu penalizare pentru Marele Premiu al Canadei

Ricciardo se alege cu penalizare pentru Marele Premiu al Canadei

Pilotul Red Bull Daniel Ricciardo va avea de executat o penalizare pe grilă în cursa de duminică din Canada, după ce a pilotat în cursa de la Monaco având blocul motor avariat, a declarat directorul tehnic al echipei Adrian Newey.

Newey este de părere că penalizarea lui Ricciardo era inevitabilă, pilotul fiind al treilea în clasament după Hamilton și Vettel. Toți cei trei piloți din top au câștigat câte două curse în acest sezon. Ricciardo a reușit să strângă doar cu 38 de puncte mai puțin decât Hamilton, din cauza problemelor legate de fiabilitate, dar și din cauza incidentelor cum a fost cel dintre el și coechipierul său Max Verstappen din Azerbaidjan.

“E clar că va fi penalizat la Montreal, doar că nu știm cât și cum deocamdată. Nu știm încă dacă bateria a fost sau nu avariată, așa că până nu ne spun cei de la Renault asta, nu știm exact ce vom avea de făcut. K-ul (sistemul MGU-K, n.r.) va aduce clar o penalizare” – Adrian Newey.

Sistemul MGU-K de pe monopostul lui Ricciardo s-a oprit în timpul cursei din principat, pe care australianul a câștigat-o oricum, plecând din pole-position. Avaria suferită l-a costat aproape o secundă pe tur, însă chiar și așa Ricci a reușit să ducă la bun sfârșit cursa mergând cu avaria în jur de 50 de tururi. Câteva publicații media au titrat că elementul MGU-K ar fi reparabil, fapt ce l-ar putea scuti pe Ricciardo de o penalizare. Informația a fost însă negată de Newey.

“Mă îndoiesc de asta, având în vedere că a luat foc și a fost practic daună totală. Aș fi surprins să fie așa”, s-a mirat directorul tehnic Red Bull.

Piloții pot folosi până la 3 blocuri motor per sezon, însă pot echipa doar două sisteme MGU-K, două baterii și două unității de control, fără să fie penalizați cu până la 10 locuri pe grilă pentru cursa următoare. Ricciardo, ocupantul locului al treilea la Montreal anul trecut, după perechea Mercedes formată din Hamilton și Bottas, avea deja echipat al doilea sistem MGU-K după ce primul a cedat în cursa din Bahrain. Motoarele vor fi updatate înainte de cursa de duminică, însă Newey spune că schimbarea nu va fi una prea importantă.

“Vorbim de un procent mai multă putere, o zecime de secundă care nu e de aruncat, dar nici nu înseamnă o schimbare prea importantă”, a concluzionat Newey.

Marele Premiu al Canadei are loc în acest weekend. Sesiunea de calificări începe sâmbătă, 9 iunie, cu începere de la orele 21:00, ora României. Cursa de la Montreal este programată să înceapă la orele 21:10, ora României, duminică seara, 10 iunie.