Ducati îl vor pe Danilo Petrucci ca înlocuitor pentru Lorenzo

Ducati îl vor pe Danilo Petrucci ca înlocuitor pentru Lorenzo

Ducati l-au ales pe Danilo Petrucci ca înlocuitor pentru Jorge Lorenzo, care pleacă la Honda începând cu 2019.

Marți dimineața, publicațiile de specialitate titrau despre plecarea lui Dani Pedrosa de la Honda la final de 2018, după 13 sezoane pe care spaniolul le-a petrecut la formație. În același timp, o a doua știre care a făcut furori se referea la înlocuirea lui Pedrosa cu Lorenzo, care va face echipă cu Marc Marquez începând cu 2019.

Claudio Domenicali, CEO la Ducati a fost cel care l-a ales personal pe Petrucci pentru echipa pe care o conduce. Din câte se pare, câteva figuri importante din conducerea Ducati nu au mai avut răbdare în a-i oferi lui Lorenzo timp pentru ca acesta să ia o decizie, mai ales că înțelegerea dintre Pramac și Petrucci expiră la final de lună iunie.

Înțelegerea dintre Petrucci și Ducati a fost semnată la Mugello și va dura trei ani, timp în care pilotul va fi coechipier cu Andrea Dovizioso. Un alt nume și posibil înlocuitor al lui Lorenzo era Jack Miller, care rămâne totuși la Pramac în 2019 alături de liderul din Moto2 Francesco Bagnaia.

Petrucci a fost curtat și de către cei de la Aprilia, însă locul la formație a fost deja ocupat de Andrea Iannone, care a confirmat încă dinainte de Mugello că va părăsi Suzuki la final de an. După ce a vorbit de mai multe ori despre terminarea contractului său de la Ducati, Lorenzo a clarificat pentru totdeauna situația în urmă cu doar câteva zile.

“Povestea mea cu Ducati s-a încheiat. Viitorul meu e deja decis, victoria din Mugello nu schimbă nimic. O parte din mine e tristă pentru că știu că, la bordul motocicletei, puteam să lupt pentru un nou titlu, motiv pentru care am și venit aici. Acum e prea târziu, nu se mai poate face nimic. Le-am tot zis celor de la echipă să aibă încredere în mine, să îmi dea ce le cer. Au făcut-o, dar prea târziu. Am impresia că unele persoane din echipă și-au dorit să rămân, dar nu port nimănui pică” – Jorge Lorenzo.

Se pare că Lorenzo a bătut palma cu Honda încă dinainte ca Ducati să decidă împotriva rămânerii sale la echipa italiană, timp în care spaniolul ar fi negociat și cu o posibilă echipă satelit Yamaha, anticipând că va pleca de la formația sa actuală.

Proiectul satelit Yamaha s-ar putea să prindă viață chiar și fără Lorenzo, Pedrosa putând fi unul dintre piloții viitoarei formații. Marc VDS se așteaptă să fie viitoarea echipă satelit Yamaha, înlocuind echipa Tech3 începând cu 2019. Viitorul acesteia este însă pus sub semnul întrebării în MotoGP, mai ales după ce Michael Bartholemy a părăsit echipa. Gigantul petrolier malaezian Petronas se vehiculează că va prelua echipa.